Rolex 24H Daytona: Tom Blomqvist pakt pole met Acura

Dit weekend gaat de 61ste editie van de Rolex 24 Hours of Daytona van start. Deze 61ste editie is echter wel een speciale, want ze luidt het tijdperk van de nieuwe GTP-klasse in. De Brit Tom Blomqvist reed alvast naar de pole.

Het is dus zaterdag de Acura ARX-06 van Meyer Shank Racing die vanop de eerste positie zal vertrekken. Blomqvist was echter maar een fractie sneller dan Matt Campbell in de Porsche 963 van Porsche Penske Motorsports. Ricky Taylor parkeerde de Acura ARX-06 van Konica Minolta op plek 3. De kwalificatie werd ook nog even stilgelegd door een zware crash van Nick Tandy in de andere Porsche 963.

Belgen kennen moeilijke kwalificatie

Voor onze Belgen verliep het minder vlot. Laurens Vanthoor kwam niet verder dan een voorlaatste plaats in GTD PRO met de Pfaff Motorsport Porsche 992 GT3 R. Het is duidelijk dat het volledige potentieel van de nieuwe 992 GT3 nog niet ontdekt is, want de meeste wagens van het Duitse merk bevinden zich in de achterste regionen.

In GTD vertrekt Maxime Martin (Paul Miller Racing BMW M4 GT3) komend weekend vanop de 11de plaats, drie plekken voor Jan Heylen (Wright Motorsports Porsche 992 GT3 R) en vier plekjes voor Sarah Bovy (Iron Dames Lamborghini Huracán GT3).

De volledige uitslag: hier!

De kwalificatie kan u hieronder nog eens herbekijken!

(Foto ©: Twitter Tom Blomqvist)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws