Tweede zege op rij voor Wehrlein in Diriyah

In een nagenoeg zelfde scenario als gisteren heeft Pascal Wehrlein ook de tweede Diriyah E-Prix op z’n naam geschreven. Jake Dennis werd voor de tweede keer op rij tweede. Rene Rast pakte de derde podiumplek.

Er stond dit weekend geen maat op Pascal Wehrlein. Gisteren deed hij het van op de zevende startpek, vandaag vanop de vijfde. De Porsche-rijder passeerde in de openingsronde Sebastien Buemi, om vervolgens het tactische spel van de Attack Modes opnieuw foutloos te spelen.

Start van de wedstrijd.

Op enkele ronden tijd wist Werhlein het leidende trio – Jake Hughes, Mitch Evans en René Rast – te  passeren en de koppositie te pakken.

Ook Dennis en Bird waren – net als gisteren – hun weg naar voor aan het banen. Dennis had slechts 3 ronden nodig om zowel Hughes, Evans als Rast te passeren en ging opnieuw achter Wehrlein aan. Bird volgde in zijn spoor en sloot aan als derde.

Een crash van Nico Muller in ronde 27 lokte een Safety Car uit, wat Wehrleins voorsprong teniet deed. De Porsche piloot wist bij de groene vlag echter meteen weer weg te rijden van Dennis – om niet meer om te kijken en z’n tweede zege te pakken in evenveel dagen. Dennis moest opnieuw genoegen nemen met P2.

Bird speelde bij het activeren van z’n tweede Attack Mode z’n derde plek aan Rast kwijt en wist die – ondanks verwoede pogingen – niet meer terug te winnen.

Jake Dennis, Pascal Wehrlein, Rene Rast

Stoffel Vandoorne pakte voor de tweede dag op rij geen punten. Onze landgenoot miste een Attack Mode activatie en speelde zo z’n tiende plek kwijt. Vandoorne kwam als elfde aan, maar kreeg een tijdstraf voor het niet uitvoeren van beide Attack Modes en werd zo pas als twintigste geklasseerd.

De volgende E-Prix wordt verreden op 11 Februari, in Haiderabad, India – een nieuwe toevoeging aan de Formule E kalender.

Foto’s: Formula E Press

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws