Rolex 24H Daytona: polesitter pakt ook de overwinning

Het komt niet vaak voor in de endurance racerij dat de polesitter ook met de overwinning naar huis gaat. Tijdens de 61ste editie van de Rolex 24H Daytona was dat wel het geval.

De overwinning ging aldus naar Blomqvist/Braun/Castroneves/Pagenaud in de Meyer Shank Racing Acura ARX-06. Tom Blomqvist bracht de nr. 60 Acura ARX-06 naar de eindzege in de seizoensopener van het WeatherTech SportsCar Championship, door Wayne en Filipe Albuquerque af te houden en Acura een 1-2-finish te bezorgen in het competitiedebuut van de auto.

Het was een op en neer gaande race voor beide Acura’s, die een superieure snelheid en energie-efficiëntie lieten zien, ondanks dat ze veel olieproblemen kenden waardoor deze gedurende de race vaak moest worden ververst. Albuquerque eindigde 4,190 seconden achter Blomqvist in de auto die hij deelde met Ricky Taylor, Louis Deletraz en Brendon Hartley (Konica Minolta Acura ARX-06). Renger van der Zande bracht de #01 Cadillac (Cadillac Racing) als derde algemeen thuis.

Wat wel zeker is, is dat BMW en Porsche nog veel werk aan de winkel hebben: ze kregen te maken met diverse problemen waardoor ze zich nooit in de debatten konden mengen.

Geen succes voor de Belgen

Onze landgenoten, actief in de GT-klasse, maakten nooit aanspraak op de zege. Laurens Vanthoor eindigde vijfde in GTD Pro met de Pfaff Motorsport Porsche. In GTD was het beste resultaat voor Maxime Martin (Paul Miller Racing BMW M4 GT3), voor Jan Heylen (Wright Motorsports Porsche 992 GT3 R). Sarah Bovy, in de Iron Dames Lamborghini, eindigde op een teleurstellende 18de plek.

Geven we u ook nog even mee dat het verschil tussen P1 en P2 in de LMP2-klasse slechts 0,016 seconden bedroeg.

Volledige uitslag: hier.

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws