Legend Boucles Bastogne … goed om weten

Wie echt niet kan wachten op het officiële begin van de Legend Boucles Bastogne, of op de eerste wagen die dit weekend van start gaat, die kan morgen de sfeer al gaan opsnuiven waar de technische controles beginnen op de bekende Place McAuliffe en dit vanaf 13.00 uur. Maar wat moet u nog allemaal weten.

Handtekeningen en expo-parade op vrijdagavond

Nu de Legend Boucles @ Bastogne zijn feestelijk karakter weer terugvindt, wordt de vrijdagavond weer de populaire avond bij uitstek, zeker in het centrum van Bastogne. Vanaf 18u00 wordt de Place McAuliffe weer de place-to-be, met de handtekeningensessie in de tent, waar liefhebbers en fans terechtkunnen voor een gepersonaliseerd aandenken. Een uur later is er de expo-parade in de hoofdstraat van Bastogne waar alle wagens die aan de wedstrijd deelnemen, aanwezig zullen zijn. De sfeer zal er dus goed inzitten, niet alleen in de straten rondom het bekende plein, maar ook in alle Horeca-aangelegenheden van de stad.

Waar koop ik een programma?

Meer dan ooit is het officiële programma van de Legend Boucles @ Bastogne het onmisbare instrument voor elke zichzelf respecterende fan. Timing, route, toeschouwersgids, lijst van deelnemers in alle categorieën, dit alles met talrijke artikels en een round-up van de basisveiligheidsregels: het programma wordt u aangeboden tegen de ongewijzigde prijs van tien euro! Op de eerste pagina van dit programma vindt u ook de unieke QR-code waarmee u toegang krijgt tot het interactieve gedeelte van de officiële Legend Boucles App.

Het officiële programma is vanaf vrijdag om 17u30 te koop in het centrum van Bastogne. Tijdens de rest van het weekend zal het verkrijgbaar zijn op de volgende locaties:

Station Total: Route de Marche, 159, in Bastogne/ vr 17u30-9u00, za 6u00-8u00 uur, zo 6u00-8u00 uur.
Bastogne Barracks: Rue de La Roche,40, in Bastogne/ za: 6u00-11u00, zo: 6u00-11u00
Parc d’assistance: Rue des Aabattoirs, 6, in Bastogne/ vr: 17u30-20u00, za: 6u00-21u00, zo: 6u00-12u00
Garage Lambin Motor: Aux-Chéras, 5, in Houffalize/ za: openingsuren garage
Chapiteau Place McAuliffe: in Bastogne/ vrij: 17u30-23u00, za: 7u00-21u00, zo: 7u00-12u00
Station Total: Route de la Barrière, 10, in Tenneville/ vrij: 17u30-sluiting, za: 7u00-sluiting, zo: 8u00-14u00
Route de Neufchateau: van de 46 R1 tot de 46 R3/ za: 7u00-11u00

Afbeelding: R.A.C. Spa.

Een nog meer krachtige en veelzijdige App!

De Legend Boucles @ Bastogne maken deel uit van het topkransje van oldtimerevenementen en de organisatie doet er dan ook alles aan om de volgers en de fans de middelen ter beschikking te stellen om de wedstrijd op de voet te volgen. Zo is de App voor de editie 2023 van de Legend Boucles nog krachtiger en veelzijdiger. Op de eerste pagina van het officiële programma, dat vanaf vrijdag om 17u30 (in de feesttent) voor 10 euro wordt verkocht, kan u een iOS- en Android QR-code scannen, waarmee de applicatie kan worden gedownload. U kan dan via de officiële radio het verloop van het evenement volgen, het klassement en alle noodzakelijke informatie raadplegen enz. Dat is echter nog niet alles! Door de code in te voeren die ook in het officiële programma beschikbaar is (één code per gekocht programma en per smartphone of tablet), krijgt u toegang tot het interactieve digitale gedeelte van het programma, met video’s van de verschillende RT’s, foto’s van belangrijke plaatsen (drankenstandjes, spectaculaire punten enz.) genomen door een drone, diverse informatie over de RT’s… en de route via Google Map, waardoor u de door u gekozen plaatsen gemakkelijker kunt bereiken. Het systeem werkt als een GPS, en brengt je naar het gekozen punt in de RT, ongeacht waar je bent. Last but not least zal een live schema-update voor elke categorie het publiek in staat stellen de werkelijke starttijd van elke RT te kennen, afhankelijk van mogelijke wedstrijdfeiten. Wie doet beter?

Toegang verboden aan de start van RT1 (RT6) en RT5 (RT10)

Om veiligheidsredenen – gezien de breedte van de weg aan de startplaats – zal de start van de RT1 (en dus RT6) en RT5 (en dus RT10) op zaterdag (‘Legend’-‘Challenger’-‘Youngtimers’) voor het publiek niet bereikbaar zijn en er worden geen uitzonderingen gemaakt. Gelieve dus elders deze proeven te volgen.

WRRC, de officiële radio van de Legend Boucles @ Bastogne

Het is een goede gewoonte en ook dit jaar zijn ze van de partij: WRRC, van Eric Trippaers. WRRC is de officiële radio van de Legend Boucles @ Bastogne 2023. Het is gewoonwege de beste manier om de wedstrijd te volgen of het nu gaat om de sportieve informatie, de klassementen, de analyses en de interviews. Via FM vindt u twee frequenties die maken dat u niets hoeft te missen:

87.7 FM: Bastogne en omstreken
89.6: andere regio’s

U kan ook online de wedstrijdradio volgen, met name via www.radiorally.be, of via de Facebook-pagina van WRRC Radio Rally.

TV Lux in velden en wegen!

Het is de regionale TV-zender van de provincie Luxemburg en die hoedanigheid zal TV Lux dan ook niets van de editie 2023 van de Legend Boucles @ Bastogne missen!
Zaterdag om 10u30 en 16u30 worden de passages van het peloton ‘Legend-Challenger-Youngtimers’ live uitgezonden, zowel via de klassieke beeldbuis als via de Facebook-pagina van TV Lux, met commentaar van Vincent Franssen. Om 13u30 volgen de categorieën ‘Classic 65’ en ‘Classic 50’ via de Facebook-pagina. Er zullen ook meerdere live-interventies op Facebook doorheen het weekend volgen, terwijl de Legend Boucles heel de week aan bod zullen komen op de regionale TV-zender, TV Lux.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws