Nieuw logo vormt start van spannend nieuw tijdperk voor CrowdStrike 24 Hours of Spa

Met de voorstelling van een splinternieuw logo begint de CrowdStrike 24 Hours of Spa een nieuw hoofdstuk in zijn rijkgevulde geschiedenis. Tijdens de volgende jaren zal dat logo synoniem staan voor ’s werelds grootste en meest competitieve GT-race.

De timing voor het nieuwe ontwerp valt samen met een paar belangrijke mijlpalen voor de etmaalrace, die volgende zomer aan zijn 75ste editie toe is en in 2024 zijn 100ste verjaardag viert. De eerstvolgende editie wordt ook de eerste met de nieuwe titelsponsor CrowdStrike, wiens logo voortaan deel zal uitmaken van de visuele communicatie van het evenement. De marktleider in cyberveiligheid vervoegt trouwe partners als Fanatec, AWS, TotalEnergies en Pirelli, die stuk voor stuk integraal deel uitmaken van de Ardense klassieker.

Het logo, het eerste volledige nieuwe in meer dan 15 jaar, heeft een strakke en moderne look en is onmiddellijk herkenbaar als dat van de CrowdStrike 24 Hours of Spa. Het resultaat is zowel duidelijk als dynamisch, en de aanwezigheid van de Belgische vlag benadrukt de belangrijke link tussen de race en zijn thuisland. Het nieuwe logo zal volgende zomer duidelijk zichtbaar zijn in en rond Spa-Francorchamps en op alle promomaterialen in de aanloop naar het evenement.


Er wordt nu al ongeduldig uitgekeken naar de start van de ticketverkoop begin februari, en in de komende weken valt er nog meer interessant nieuws te rapen. Bovendien betekent de nieuwe datum voor 2023 dat de voorbereiding op de CrowdStrike 24 Hours of Spa dit seizoen vroeger dan ooit zal beginnen. De officiële testdagen gaan door op 23-24 mei, de race zelf wordt tijdens het weekend van 1-2 juli verreden. De eerste actie op het circuit is er die week echter al op dinsdag 27 juni.

Die hele raceweek zit ook tjokvol, met een boeiend voorprogramma gevormd door de Lamborghini Super Trofeo, Formula Regional European Championship by Alpine, GT4 European Series, GT4 Scandinavia, GT1 by Curbstone en de splinternieuwe McLaren Trophy Europe. Ook naast de piste valt er zoals steeds van alles te beleven, met de traditionele parade, muziekconcert en nog vele anderen populaire evenementen. De line-up van het concert wordt samen met de volledige timing van het evenement in de loop van de maand februari bekend gemaakt.

Genoeg om naar uit te kijken dus, en 2023 belooft dan ook een memorabele editie te worden voor de CrowdStrike 24 Hours of Spa, een editie waarin zowel het verleden wordt gevierd als richting een boeiende toekomst zal worden gekeken.

Charles Saunders, VP Global Motorsport Partnerships en Brand Experience, CrowdStrike: “Dit is het perfecte evenement om onze inzet voor SRO Motorsports Group en de Europese markt te benadrukken. Cyberveiligheid en racen hebben snelheid als gemeenschappelijk kenmerk, en deze samenwerking geeft ons een unieke gelegenheid om ons verhaal met een nieuw publiek in heel Europa te delen, en onze missie om veiligheidslekken te stoppen en onze klanten te beschermen uit te bouwen.”

Stéphane Ratel, stichter en CEO SRO Motorsports Group: “De start van een nieuw tijdperk is het ideale moment voor de CrowdStrike 24 Hours of Spa om een nieuwe look aan te meten en ik ben in de wolken met het resultaat. Het past perfect bij de laatste ontwikkeling in de organisatie van het evenement, niet in het minst de start van de boeiende samenwerking met CrowdStrike. Dit zijn geen kleine veranderingen, maar we zijn vast van plan om bij het organiseren van het evenement ons consistent hoge niveau aan te houden. Zo blijft de CrowdStrike 24 Hours of Spa het hoogtepunt van ons seizoen en de bron van immense trots voor iedereen bij SRO.”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws