European Le Mans Series opnieuw volzet

Dat de European Le Mans Series zeer populair zijn bij teams en rijders is ook voor komend seizoen weer gebleken. Wie nog wou inschrijven komt van een kale reis thuis want het maximum van 42 wagens is ook dit jaar weer bereikt.


In de categorie LMP2 zien we 18 Oreca 07 – Gibson aan de start, meteen het grootste aantal Le Mans Prototypes, met uitzondering natuurlijk van het aantal dat in Le Mans zelf aan de start komt. De LMP2 klasse verdelen we in LMP2 met zeven teams en LMP2 Pro/Am met 11.


Twaalf teams die het doen in een Porsche, Aston Martin of Ferrari starten in de categorie LMGTE. Eenzelfde aantal, maar dan in een Duqueine M30-D08-Nissan of een Ligier JS P320-Nissan zien we terug in de categorie LMP3.


Op de voorlopige deelnemerslijst zien we tot nu toe enkel onze landgenoten Tom van Rompuy in LMP2 Pro/AM met het Luxemburgse DKR Engineering, Gilles Cloet in LMP3 met het Italiaanse EuroInternational (Ligier) en Alessio Picariello in LMGTE met het Duitse Proton Competition (Porsche) staan.

De European Le Mans Series komen in het weekend van 23 en 24 september naar het Circuit van Spa-Francorchamps voor een vier uur durende race op zondag.

Album European Le Mans Series 2022 – Len Kutasi

Album European Le Mans Series 2022 – Bart Dehaese

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws