Route Roger Albert Clark Rally onthuld


De voorlopige route voor de Roger Albert Clark Rally van dit jaar is bekendgemaakt. Het evenement begint in Carmarthen en eindigt vijf dagen later in Carlisle. Tijdens het evenement van 23 tot 27 november worden maar liefst 240 kilometers tegen de klok afgelegd die nog niet eerder in de rally zijn gebruikt. Er worden nieuwe regio’s in Wales aangedaan en verder dan ooit tevoren in het zuidwesten van Schotland. De competitieve route beslaat enkele van de beste bosritten in Wales, Schotland en Northumberland voor de finish in Carlisle op maandagmiddag.


De rally begint met een technische keuring op Carmarthen Showground op woensdag 22 november, voor de ceremoniële start op Guildhall Square in Carmarthen op woensdagavond.
De competitieve actie begint op donderdagochtend (23 november) met een dag van 72 kilometers en service in Walters Arena. Vrijdag wordt de eerste echt zware dag met ongeveer 129 km als de route verder het midden van Wales ingaat met een service in Sweet Lamb.

De eerste auto’s eindigen de etappe van vrijdag rond 16.30 uur en de deelnemers zullen dan een transportgedeelte afleggen naar Carlisle, waar de rally de resterende drie dagen wordt gehouden.


De herstart op zaterdagochtend is vanaf H&H Auctions om 07.30 uur voor meer dan 96 competitieve kilometers in het zuidwesten van Schotland, gebaseerd op de service in de omgeving van Newton Stewart. Na nog een overnachting in Carlisle verplaatst de actie zich zondag naar het Kielder-complex met bijna 128 wedstrijdkilometers en service op Kielder Greenside als de route naar het oosten gaat.

Maandag zal het venijn in de staart zitten met meer dan 129 kilometers, waaronder verschillende lange proeven, in het centrale blok van Kielder voordat de eerste finisher om 15.30 uur in Carlisle wordt verwacht.


Heppenstall: “Ik ben verheugd onze voorlopige route voor dit jaar te onthullen. We plannen 547 kilometers tegen de klok en ongeveer 1367 verbindingskilometers. Belangrijk is dat we ongeveer 240 km aan proeven verwachten die nog nooit eerder bij dit evenement zijn gebruikt en we zullen ook zorgvuldig kijken welke proeven dubbel worden gebruikt. De belangstelling van de deelnemers is in dit stadium ongekend groot en ik weet dat veel deelnemers op deze informatie hebben gewacht om hotelreserveringen te kunnen maken. We zijn van plan om het wedstrijdreglement op 18 februari te publiceren en de inschrijvingen gaan op 1 maart open. We zullen binnenkort details publiceren over hoe het inschrijfsysteem zal werken.”

Het inschrijfgeld bedraagt 4900 pond.

Foto’s: FB Roger Albert Clark Rally

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws