Jonas Dewilde de beste Junior in Haspengouw

Jonas Dewilde en Jeffrey Vandenbussche reden afgelopen weekend de Haspengouw Rally, hun eerste rally van het nieuwe seizoen. In de fruitstreek rond Sint Truiden ontdekte het West Vlaamse duo ook de Renault Clio Rally 4 waarmee ze dit jaar een gooi doen naar de titel bij de junioren.

“We moesten de wagen nog volledig ontdekken, gelukkig konden we op donderdag al de shakedown rijden. Tijdens die test hebben we een basis set-up gezocht, waarmee we dan zaterdag de rally hebben aangevat. Ook tijdens de wedstrijd zelf hebben we nog heel veel bijgeschaafd aan de set-up, en ook aan onze manier van rijden! De Clio heeft een veel groter koppel en ik schakelde nog te veel naar eerste versnelling, wat eigenlijk niet nodig bleek. Ik was op sommige punten ook nog iets te voorzichtig….”

Na 3 ronden van telkens 4 proeven werden Jonas en Jeffrey gehuldigd als winnaar bij de Junioren. “Dat was ook de positie die we voor ogen hadden bij aanvang,” vervolgt co-piloot Jeffrey. “Het was zeker niet eenvoudig, we moesten de wagen leren kennen en de Brit Anderson met de Ford Fiesta was zeker niet traag… Hopelijk krijgen we snel nog wat tegenstanders, want het is enkel zo dat we onze snelheid kunnen meten.”

De volgende wedstrijd die op het programma staat van Jonas en Jeffrey is de TAC Rally, al zou daar nog de South Belgian Rally kunnen aan toegevoegd worden. “We willen zo snel mogelijk de Clio volledig onder de knie hebben, dus kijken we om zoveel mogelijk kilometers te maken. We hopen om jullie snel duidelijkheid te kunnen geven! Tot slot willen we zeker onze sponsors bedanken, dank zij hun steun konden we hier rijden voor de overwinning!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws