De Cups populairder dan ooit!

Hoewel de wagens uit de R5/Rally2-categorie de blikvangers worden op de affiche van de South Belgian Rally 2023, kan u er zeker van zijn dat er op alle niveaus een spannende strijd zal worden geleverd. Dat zal onder andere het geval zijn in de twee Cups die steeds populairder lijken te worden: de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux en de Moood M-Cup!
De Cup gereserveerd voor de Peugeot 208 en Opel Corsa Rally4 kan op een veelbelovend startveld rekenen. De Duitser Marijan Griebel, die vorig jaar voor de groene tafel zijn titel verloor, is vast van plan om de puntjes op de i te zetten! Hij is opnieuw van de partij, net als de Oostenrijker Julian Wagner, die vorig jaar – tot een ongelukkige schuiver – heel wat indruk maakte. Beide Duitstalige rijders verschijnen aan de start met een Peugeot 208 Rally4.
Ze nemen het op tegen de vaste waarden van de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux, die er ook deze keer bij zullen zijn. Dan denken we in de eerste plaats aan Harry Bouillon (Opel) en Maxim Decock (Opel).
Er zijn echter ook heel wat nieuwkomers. Deze lijst is niet volledig, maar Benjamin Bosseloir (Peugeot), zoon van Didier, Corentin Fiasse (Peugeot), Tom Heindrichs (Opel), niemand minder dan de halfbroer van Thierry Neuville, of nog David Drieskens (Peugeot) willen zich zeker in kijker rijden.
En dan is er ook nog Sébastien Bedoret (Opel), die we de afgelopen jaren al heel wat keren aan de slag zagen in de koninginneklasse van het BRC. Hij is er van bij de start in Vresse-sur-Semois bij en kan voor de andere rijders in het peloton zeker als waardemeter dienen.
Om het internationale statuut van de formule te benadrukken kunnen we rekenen op de Iers Niall O’Sullivan (Peugeot). Ook hij wil een groot deel van het seizoen op onze rallywegen doorbrengen, en is al zeker in Vresse-sur-Semois van de partij.
De Moood M-Cup kreeg in de Rally van Haspengouw zijn première voor 2023, en is dus nu toe aan zijn tweede manche. In de rangen van de krachtige Duitse achterwielaandrijvers luisteren de referenties naar namen als Franky Boulat (M3 E36), meervoudig kampioen in de discipline, Philip Lommers (M3 E36), Dany Claesen (Compact E36), Brecht Hoorne (M3 E36), Jens Neskens (M3 E36) en Gregory Vanovertveld (1M).
Streekrijder Loïc Pirot (M3 Compact E46) is misschien wel de meeste gemotiveerde van het startveld, want na een vierde plaats in Haspengouw mikt hij nu zeker op een podiumplaats.
Het moge duidelijk zijn dat het startveld in beide Cups nog zal worden uitgebreid, en daar kijkt iedereen zeker naar uit…

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws