Brabham BT52 keert terug naar Goodwood voor de 80ste Members Meeting

De Brabham-BMW BT52, die bekend staat als de eerste F1-auto met turbo die het wereldkampioenschap voor coureurs won, keert terug naar Goodwood tijdens de 80e Members’ Meeting, gepresenteerd door Audrain Motorsport. De auto zal worden herenigd met zijn ontwerper Professor Gordon Murray en teammanager Herbie Blash voor een demonstratie op het circuit, die gedurende het hele weekend zal plaatsvinden.

Hoewel het Motor Circuit in 1966 zijn deuren sloot voor competitieve races, bleef het gastheer voor enkele van ’s werelds beste teams en fabrikanten om hun nieuwste en beste auto’s te testen. In 1983 testte het Brabham Formula One Team zijn nieuwe BT52 met BMW-motor en Nelson Piquet achter het stuur. Hoewel er geen officieel record bestaat, zegt de legende dat de BT52 onder de minuut rondreed en daarmee de snelste ronde van Goodwood neerzette.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws