Anthony Kumpen gaat voor derde titel in EuroNASCAR Pro

Tweevoudig EuroNASCAR-kampioen Anthony Kumpen is terug en hij heeft resoluut gekozen om zich in 2023 op één enkel kampioenschap te storten. Hij koos voor zijn #24 Chevrolet Camaro en gaat op jacht naar een derde titel in de NASCAR Whelen Euro Series waar hij uitkomt in de EuroNASCAR Pro.

Naast zijn deelname in de NWES concentreert de Limburger zich niet alleen op zijn team PK Carsport, maar ook op de kartcarrière van zoon Henri-Constant die zich overigens het afgelopen weekend in het Italiaanse Lonato in de prijzen reed. HC pakte zilver in de WSK Open Series Mini GR3 U10.

“De laatste keer dat ik aan de top van het algemeen klassement stond, was in 2016 toen ik de titel won op mijn thuiscircuit, Circuit Zolder,” zei Kumpen. “Het zou geweldig zijn om dat te herhalen. Ik was en ben nog steeds competitief ingesteld, dus ik moet mijn doelen heel hoog stellen.”

De ervaren autocoureur uit Hasselt heeft goede redenen waarom hij in het seizoen 2023 voor EuroNASCAR als enige programma heeft gekozen.

“Het is vanwege het close en pure racen. Ik begon mijn racecarrière in het GT1-kampioenschap toen er nog geen ABS of tractiecontrole was. Ik won veel grote races zoals de 24h van Spa en ik was vice-wereldkampioen in GT1. Toen dit kampioenschap verdween en er nieuwe technologie in de GT wagens kwam was het plezier voor mij deels weg. NASCAR bracht dat terug en ik herontdekte het pure racen. Daarom was het voor mij gemakkelijk om een keuze te maken,” aldus Anthony Kumpen.

De 2023 NASCAR Whelen Euro Series gaat op 6 en 7 mei van start op Circuit Ricardo in Valencia, Spanje. Alle kwalificatie- en racesessies worden live uitgezonden op het YouTube-kanaal van EuroNASCAR, Motorsport.tv en diverse tv-zenders uit de hele wereld. PK Carsport zal op een later tijdstip de volledige rijdersbezetting en de definitieve kleurstelling van de #24 Chevrolet bekendmaken.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws