Jaguar Land Rover gaat samenwerken met Tata Technologies

Jaguar Land Rover werkt samen met Tata Technologies, de wereldwijde specialist inzake engineering, productontwikkeling en digitale diensten, om de digitale transformatie van de industriële strategie van Jaguar Land Rover te versnellen. De eerste fase zal zich tot de belangrijkste productiefaciliteiten in het Verenigd Koninkrijk richten, waarna de oplossingen ook op andere locaties overal ter wereld zullen worden ingezet.

Tata Technologies zal end-to-end geïntegreerde ERP-technologie (Enterprise Resource Planning) leveren om de productie-, logistiek-, toeleveringsketen-, financierings- en aankoopmodules van Jaguar Land Rover naar ongekende hoogten te tillen door gegevens en kennis van verschillende afdelingen samen te brengen in één enkele bron.

De intuïtieve nieuwe gebruikersinterface van de bekroonde software van Tata Technologies zal de stabiliteit van de activiteiten ten goede komen en de zichtbaarheid zowel tussen teams als voor leveranciers verbeteren. Dat zal zich voor de onderneming vertalen in een wendbaarder, sneller marktpotentieel voor nieuwe voertuigen.

ERP is van cruciaal belang om informatie in de belangrijkste bedrijfsdomeinen te stroomlijnen en te consolideren.Een specifieke thuisbasis creëren voor data- en managementprocessen over de afdelingen heen is essentieel voor de transformatie van de manier waarop een bedrijf functioneert. ERP-systemen zijn ook in staat om gegevens samen te voegen, op te slaan en te interpreteren om onmiddellijk inzichten te verschaffen en bedrijven te helpen om flexibel en tijdig te reageren op problemen, uitdagingen en opportuniteiten.

De overeenkomst bevordert de afstemming van Jaguar Land Rover op de bedrijven van de Tata-groep in het kader van zijn Reimagine-strategie. Tata Technologies heeft meer dan dertig jaar ervaring in productontwikkeling en digitale engineering, met een wereldwijd netwerk van 11.000 vernieuwers en klanten in 27 landen.

Barbara Bergmeier, Executive Director of Industrial Operations bij Jaguar Land Rover: ​ “Het partnerschap met Tata Technologies zal ons in staat stellen om de transformatie van onze centrale ERP-infrastructuur te versnellen om de efficiëntie en bruikbaarheid te krijgen die we nodig hebben voor de toekomst en voor onze transformatiedoelstellingen. Dat bewijst ook dat ons lidmaatschap van de Tata-groep ons zal helpen de doelstellingen voor onze toeleveringsketen en bredere industriële activiteiten te bereiken.”

Warren Harris, MD en CEO van Tata Technologies, verklaarde:“De samenwerking met Jaguar Land Rover op het vlak van ERP-transformatie is een nieuwe mijlpaal in de bijna twee decennia oude relatie met Tata Technologies. Het vertrouwen dat we van Jaguar Land Rover hebben gekregen, bevestigt onze jarenlange expertise in autotechniek en digitale oplossingen. Deze samenwerking zal Jaguar Land Rover helpen om innovatieve en duurzame voertuigen te bouwen en nieuwe producten sneller op de markt te zetten dankzij digitale technologieën uit een nieuw tijdperk. We zijn verheugd ons bestaande engagement met Jaguar Land Rover te kunnen versterken en zetten ons volledig in om onze digitale engineeringcapaciteiten uit te breiden en te helpen bij de lancering van hun nieuwe generatie voertuigen.”

Anthony Battle, Chief Digital & Information Officer bij Jaguar Land Rover, verklaarde:“De digitale transformatie zal in aanzienlijke mate bijdragen om Jaguar Land Rover wendbaarder te maken in het kader van ‘Reimagine’ en om zijn potentieel als technologisch marktleider te vervullen. In het kader van ons Digital 2024-programma maken we de overgang naar een cloud-native digitaal landschap en de samenwerking met Tata Technologies stelt ons in staat om opnieuw een belangrijke stap te zetten op die weg.”

Tata Technologies zal niet alleen een standaard bedrijfsmodel uitwerken, maar ook SAP S/4 HANA en SAP BTP integreren in de bestaande software om de architectuur van Jaguar Land Roverte upgraden als onderdeel van de digitale transformatiestrategie van het bedrijf. Het SAP S/4 HANA-softwarepakket is een verschuiving van oudere ERP-oplossingen naar een modern cloudondersteund systeem, wat de operationele efficiëntie en stabiliteit ten goede komt.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws