Maxime Potty voert veld aan in South Belgian Rally

Na de eerste ronde van vier klassementsproeven in de South Belgian Rally, de tweede manche meetellend voor het BRC, staat Maxime Potty aan de leiding. De Citroën-rijder was goed voor twee besttijden, éénmaal moest hij de winst laten aan zijn merkgenoot Cédric de Cecco. In de laatste proef van de eerste ronde, Nafraiture, kwam de Hyundai i20 van Cédric Cherain aan snelste door.

Potty heeft een voorsprong van 4 seconden op De Cecco. Adrian Fernémont volgt met de Skoda Fabia als derde op 7.5 sec, Gino Bux (Volkswagen Polo) volgt een goede seconde verderop. Cherain sluit de top-5 af, met bijna 12 seconden achterstand op leider Potty.

Eerste niet Rally2-rijder in het klassement is Christophe Daco met de Porsche op een 10e plaats. Hij volgt daarbij Roger Hodenius (Citroën C3) in het klassement van de Masters op de voet. Marijan Griebel (Peugeot 208) is de snelste in de Stellantis Rally Cup, met 10 seconden voor op die andere Peugeot-piloot Julian Wagner.

Brecht Hoorne is misschien verrassend de leider in de BMW Moood-Cup, met zeven tellen voor op Loïc Pirot. Sébastien Incardona (Ford Escort MKI) voert het veld van de Historics aan, Tom Heindrichs (Opel Corsa), de halfbroer van Thierry Neuville is de beste Junior, en Thomas Delrez (Renault Clio) is primus in de 2WD Trophy.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws