Melissa Debackere wint Short Rally Moorslede!

Na een sterke eerste ronde van Vincent Verschueren, kon Melissa Debackere vanaf ronde twee het tij doen keren in de Short Rally van Moorslede. Zij reduceerde de achterstand halverwege tot een tweetal seconden, om vanaf dan door te stoten naar de leidersplaats. Ze jaagde de Skoda Fabia tot in de laatste kilometers gezwind over het parcours, om uiteindelijk te zegevieren met 3.8 seconde voor op Vincent Verschueren, die zijn eerste meters reed met de nieuwe Skoda Fabia en nieuwe navigator Jasper Vermeulen.

Kurt Boone nam van bij de start de derde plaats voor zijn rekening en de Mitsubishi Lancer Evo bleef ook op die plaats geparkeerd. Waar er halfweg de rally nog een fikse strijd aan de gang was tussen Gunther Monnens (Porsche 991) en Bert Coene (Ford Fiesta) met de vierde plaats als inzet, kon de Limburger in de laatste ronden nog een duidelijk verschil maken.

Jeoffrey Lerminez (Ford Fiesta) bleef op plaats zes hangen, terwijl de zevende stek goed genoeg was voor Damon Noyelle om de Historics op zijn naam te schrijven met de Subaru 555. Lode Dekeyser (Porsche 911) was de dichtste achtervolger.

In divisie 1-2 zien we drie vrouwelijke co-pilotes op het podium. Griet Passchyn begeleidde Stefaan Tjoens (Mitsubishi) naar de zoveelste overwinning. Juliette Tsjoen, dochter van, mocht haar debuut naast Tim Van Parijs (Renault Clio) afsluiten op de dichtste ereplaats. En het duo Xavier Dekeyser-Nele Tassaert was goed voor rang drie.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws