Melissa Debackere richting Frankrijk

Voor het tweede jaar op rij wonnen Melissa Debackere en copiloot Nick Degryse de Short Rally van Moorslede. Net zoals de vorige editie werd het een heel boeiende strijd tussen Melissa Debackere en Vincent Verschueren.

“Als het droog was gebleven ging ik zeker ook rekening moeten houden met de Porsches van Andy en Gunther, maar de regen veranderde natuurlijk alles. In de eerste ronde gingen we met slicks op baan en verloren we een pak tijd. Er was met de slicks totaal geen grip en eerlijk, ik dacht dat het voorbij was…” vertelde Melissa.

“De tweede ronde begon het op te drogen en ik was echt onder de indruk van Melissa,” gaat copiloot Nick verder. “We kwamen steeds dichter bij Vincent en in de laatste service beslisten we om, ondanks de donkere wolken, toch met slicks te vertrekken… Het was de juiste keuze, maar het was zeker niet eenvoudig.”

“Vooral die eerste proef is bijzonder glad, 1 milimeter kan het verschil maken… En dat heb ik vorig jaar ervaren!” lacht Melissa. “Weet je een uur service is leuk, maar je begint te twijfelen aan de bandenkeuze. Maar Nick was bijzonder gemotiveerd, de samenwerking liep perfect en we konden het afmaken, het verschil was opnieuw heel klein maar dat maakt het ook bijzonder boeiend.”

Voor copiloot Nick Degryse is het al de derde overwinning op rij in zijn thuiswedstrijd. “Maar met deze zege heeft Melissa ook haar vierde zege beet in Moorslede en is ze recordhoudster. Ze won hier in het verleden ook al met de Toyota Celica en de Corolla WRC. Of er nog een vervolg komt weet ik niet, maar ik weet wel dat de samenwerking met Melissa en de ganse familie Debackere naar meer smaakt! Maar eerst gaan we nog wat genieten van deze zege!”

Voor Melissa Debackere was de Short Rally van Moorslede de start van een nieuw rallyseizoen dat goed gevuld lijkt. “Samen met Stéphanie Lemoine zal ik een programma afwerken met 6 wedstrijden in Frankrijk en enkele wedstrijden in België met de Skoda Fabia R5. Deze overwinning is een goed begin voor het seizoen!”

“Helaas voor de Belgische fans zal het moeilijk worden om veel in eigen land te rijden. Ons hoofddoel zijn de Franse rally’s en deze vallen qua datum niet ideaal om te combineren met Belgische wedstrijden. We sluiten sowieso af met de Rally van Kortrijk. Ook de Rally van de Monteberg staat normaal op het programma, maar dat zal waarschijnlijk met een andere wagen zijn…”

Meer info over het programma van Melissa Debackere en Stéphanie Lemoine via de facebook pagina Debackere-Lemoine Team rally.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws