Trimard Classic 2023, een editie met ongetwijfeld straffe verhalen bij iedere deelnemer

Het team achter deze wedstrijd is er terug ingeslaagd om een wedstrijd in elkaar te knutselen waar nog lang zal over nagepraat worden. Net zoals vorig jaar trok de ganse caravan vanuit de Madonna richting Frankrijk, meer bepaald naar de Baai van de Somme. Een ware marathon in twee dagen en dit getekend door helse weersolmstandigheden, ideaal voer voor Trimards!


Vrijdagavond konden de teams al passeren in de HQ voor het nodige papierwerk en controle van de strijdrossen op vier wielen. De weergoden waren toen al niet echt gunstig gezind met al heel wat nattigheid. De laatste verkenningen van de organisatie hadden ook al aan het licht gebracht dat er serieus wat water op de uitgestippelde route aanwezig was, en de daarbovenop aanwezige wind kon wel eens zorgen voor obstakels. Als deelnemer trok ondergeschrevene dan ook wel met de nodige spanning naar huis voor de onwaarschijnlijk broodnodige nachtrust alvorens erin te vliegen op zaterdag.

Zaterdagmorgen was het al van vroeg een gezellige drukte in en rond het wagenpark en alle deelnemers konden meteen ook de nodige energie opdoen tijdens het ontbijt. 8u30 stipt was het echter tijd voor het echte werk, wagen nummer 1 reed van het podium, iedere minuut werd een deelnemer losgelaten op de 600 km lange proef.


De twee dagen hadden zo een verschillend karakter, enerzijds door het weer maar anderzijds ook door de streek. Terwijl het op zaterdag veelal vlakke wegen waren, al of niet ondergelopen door de overvloedige regen, was het op zondag dan weer opvallend droog en het landschap licht heuvellachtig.

Terwijl op zaterdag de co’s echt wel op de proef werden gesteld door de verschillende navigatietechnieken konden de piloten op zondag hun hart ophalen op de overzichtelijke wegen tijdens het rijden van de RT’s.


De omkadering was opnieuw top, alles was verzorgd tot in de puntjes. De start- en aankomstplaats gezellig ingericht, de lunchpauzes deden heel veel deugd en de overnachting aan de Baai van de Somme perfect. Wat opviel was dat op zaterdagavond heel wat teams nog vol energie zaten voor, tijdens en na het diner. Tijdens het diner op zondagavond was die energie pakken minder na twee slopende dagen en was de vermoeidheid merkbaar…of spreek ik hier nu vooral voor mijn eigen.


In de Touring klasse ging de overwinning naar Bjorn Clauw en An Decrock in de VW Golf, tweede plaats was weggelegd voor Yves Coudron en Kenny Deroo in de Porsche 911. Geert WIndels en Heidi Calmeyn mochten in de Peugeot 504 mee op het podium als derde.

In de Marathon klasse was de strijd heel fel tussen Guy en Olivier Dupont in de Austin Healey MK 3 en Patrick Van Remoortel en Valentin Charlet in de Apal Coupé. Met een verschil van slechts 2,2 punten waren het Guy en Olivier die bijna een perfecte wedstrijd reden. Serge Daels en Bjorn Doolaeghe werden derde in de Toyota Celica TA22.

Willen we nog de organisatie en alle vrijwilligers bedanken voor hun aanpak en inzet! Op naar volgend jaar.

Foto’s FB Trimard Classic / Tom Hollebeke

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws