Xavier Dekeyser staat zijn mannetje tussen het jonge Clio-geweld

Wie Clio Trophy zegt, kan in één adem meteen ook het duo Xavier Dekeyser en Nele Tassaert vermelden. Waar ze een tijd terug nog voor velen de nobele onbekenden waren, eisen ze nu in de Clio-debatten meer en meer hun rol op. Afgelopen weekend bevestigden ze met een 4de plaats in de Trophy!

Co-pilote Nele Tassaert doet ons het wedstrijdverhaal: “Rallye des Ardennes, de 1ste rally van de Clio Trophy dit jaar. We wilden ons meten met de jonge gasten en hadden ons doel gezet op een top 5. Het vettig parcours zou voor iedereen moeilijk worden dus was het belangrijk om ons kopje erbij te houden. KP4 Leignon hadden we eventjes een warm momentje, maar gelukkig heeft een paaltje onze vlucht naar beneden afgeremd.

Het is ongelooflijk hoe de Clio’s het telkens goed doen in het algemeen klassement. De druk ligt steeds hoog maar dat houdt ons scherp. Sommige stukken kunnen zeker vlugger maar dat ligt misschien aan onze leeftijd, dat we soms te braaf rijden. Ze zeggen altijd, de rally is pas gereden bij de eindmeet…en we werden 4de in de Trophy en 16de algemeen! We sluiten Ardennes met een goed gevoel af!

We willen nogmaals ons service team hartelijk danken voor de technische en morele steun voor, tijdens en na de rally’s… al die uren dat ze telkens paraat staan voor ons…super respect!!! En ook nog een dikke merci aan al onze sponsors want zonder hen zou dit allemaal niet mogelijk zijn.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws