Vanthoor, de Pauw, Picariello, Bovy en WRT in Portimão

Het FIA World Endurance Championship trekt het komende weekend naar het Algarve International Circuit in Portugal voor de 6 Uur van Portimão. 11 hypercars, waarvan velen voor het eerst in competitieverband in Europa te zien zullen zijn, zullen de spits afbijten.

Cadillac Racing, Ferrari AF Corse, Porsche Penske Motorsport en Floyd Vanwall Racing Team maken hun competitieve Hypercar-debuut in Europa, terwijl Toyota Gazoo Racing en Glickenhaus Racing in 2021 allebei aanwezig waren in Portimão.

De meeste teams en piloten zijn reeds vertrouwd met het 4,653 km lange circuit, dat al enkele jaren een vaste waarde is op de kalender van de European Le Mans Series en waar sommige fabrikanten van de hypercars reeds hun testprogramma’s uitvoerden.

Aan Belgische zijde

Op de voorlopige deelnemerslijst prijkt meerdere keren de Belgische vlag. Bij de Hypercars wordt onze landgenoot Laurens Vanthoor bijgestaan door André Lotterer en Kevin Estre. Het trio rijdt de zes uren in de #6 Porsche Penske Motorsport Porsche 963.

Team WRT treedt aan in de klasse LMP2 en dit met de #31 Oreca 07 – Gibson met Sean Gelael, Ferdinand Habsburg-Lothringen en Robin Frijns. In de #41 Oreca 07 – Gibson rijden Rui Andrade, Robert Kubica en Louis Delétraz.

In de klasse LMGTE Am nestelt Ulysse de Pauw zich achter het stuur van de #21 AF Corse Ferrari 488 GTE Evo en zien we Alessio Picariello in de #60 Iron Lynx Porsche 911 RSR-19. In een zelfde wagen, maar dan met het nummer #85 op de deuren rijden de ‘Iron Dames’, o.a. met Sarah Bovy.

(Foto’s met dank aan FIA WEC)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws