Voormalige winnaars geven sturing aan Eurol Hellendoorn Rally

Na een uiterst succesvolle 40e editie maakt de organisatie van de Nederlandse Eurol Hellendoorn Rally zich op voor de rally van 2023. Die vindt plaats op 15/16 september. De voorbereidingen zijn in volle gang en de verwachtingen zijn nu al hoog gespannen. De lat ligt hoog en het gedeeltelijk nieuwe bestuur onder voorzitterschap van Erik Wevers is ambitieus.

Onlangs kreeg de Stichting Hellendoorn Rally een nieuw bestuur. Na het vertrek van voorzitter Theo Engels begin januari werd deze week het nieuws bekend gemaakt over de nieuwe samenstelling van het bestuur. Voorzitter is voormalig Nederlands rallykampioen Erik Wevers (Markelo), die met zijn bedrijf Wevers Sport een toonaangevende speler is op het gebied van de rallysport (preparatie en runnen van rally-auto’s en onderdelenvoorziening). Secretaris is Frans Bremmer (Wierden-Rectum), penningmeester is Patrick Gerritsen (Markelo) en lid is Erwin Doctor (Wierden). Wevers en Doctor hebben samen zeven keer de rally in en rond Hellendoorn gewonnen en wonen al hun hele leven in de regio en beschikken zo over unieke kennis van de mogelijkheden om een aansprekend evenement te organiseren, meetellend voor de verschillende Nederlandse rallykampioenschappen. Erwin Doctor tekent voor de route en is mede verantwoordelijk voor het inrichten van het service park. Op organisatorisch gebied is de zeer ervaren Patrick Gerritsen een belangrijke steun voor het uitvoerende Organisatie Comité, terwijl Frans Bremmer de taken van sponsorwerving en communicatie op zich neemt.

Voorzitter Erik Wevers licht de ambities van het bestuur graag toe: “We hebben een prima bestuur zo en samen met het kundige Organisatie Comité willen wij de continuïteit van de Eurol Hellendoorn Rally de komende jaren behouden en van een nog steviger fundament voorzien. Wij weten als geen ander dat het organiseren van een rally te vergelijken valt met het runnen van een zeer complexe onderneming. Er komt heel veel bij kijken.” De komende weken zal de organisatie met meer nieuws over de komende editie naar buiten treden.

Op de website van de rally is uiteraard altijd het laatste nieuws te vinden: www.eurolhellendoornrally.com. Je kan de Eurol Hellendoorn Rally 2023 ook volgen op de social media kanalen.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws