Delta Evo-e RX voor Sébastien Loeb

Levende autosportlegende Sébastien Loeb keert dit jaar fulltime terug naar het FIA World Rallycross Championship en dat wel met een heel speciale wagen, nl. een Lancia Delta Evo-e RX van Special ONE Racing. Loeb bundelt daarvoor de krachten met landgenoot Guerlain Chicherit.

Vijf jaar na zijn vertrek van het World RX keert de Fransman dus terug naar het WRX en het ene icoon neemt dus plaats in een ander icoon, met name de Lancia.

“Ik kom van een generatie die grootgebracht werd met de Lancia Delta’s in de rallysport. Het spreekt voor zich dat ik een zwak heb voor die mooie wagen. Toen Guerlain me de eerste keer aansprak om er een volledig seizoen mee te rijden dacht ik even dat hij gek was, maar in december vorig jaar heb de wagen getest en ik was meteen verkocht. Ik heb veel vertrouwen in het project en ik kan niet wachten tot de eerste manche van het seizoen,” aldus Sébastien Loeb.

Die eerste manche staat op 3 en 4 juni in het Portugese Montalegre op het programma.

(Foto’s met dank aan World RX Media service)

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws