Hyundai naar Kroatië ter ere van Craig

Hyundai Motorsport bevestigt dat het deze week (20-23 april) zal deelnemen aan de Rally van Kroatië, de vierde ronde van het FIA World Rally Championship, met een deelname van twee auto’s na het ongeluk tijdens de tests voorafgaand aan het evenement waarbij Craig Breen om het leven kwam.

Het besluit tot deelname is genomen na rijp beraad, waarbij ook de familie van Craig Breen, co James Fulton en de teamleden van Hyundai Motorsport betrokken waren.

De familie van Craig, alsook James Fulton hebben bevestigd dat het hun wens is dat het team ter ere van Craig deelneemt aan Kroatië.

De twee Hyundai i20 N Rally1 Hybrid equipes zijn Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe en Esapekka Lappi/Janne Ferm.

“Na rijp beraad met alle betrokkenen hebben we toch besloten om deel te nemen aan de Rally van Kroatië. We doen dit ter nagedachtenis van Craig, om hem, zijn passie voor de rallysport en zijn competitieve geest te eren. We zetten twee auto’s in en trekken de derde terug als teken van respect. Beide wagens krijgen een speciale kleur voor Craig, zijn familie, vrienden en fans. Uit gesprekken met iedereen is gebleken dat de beste manier om Craig’s nalatenschap te eren is om onze inschrijving niet terug te trekken, dus we doen mee met onze verloren teamgenoot, vriend en ongelooflijke concurrent,” aldus Team Principal Cyril Abiteboul.

(foto met dank aan Hyundai Motorsport)

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws