T.33 V12 Spider van Gordon Murray Automotive

De T.33 V12 Spider van Gordon Murray Automotive werd op zaterdag 15 april voorgesteld aan het publiek tijdens de 80ste Members’ Meeting op het circuit van Goodwood.

Deze nieuwste versie van de T.33, die strikt beperkt is tot 100 exemplaren, is een unieke supercar die een tijdloos design combineert met een meeslepende rijervaring, met afneembare dakpanelen en een uitklapbare achterruit. De T.33 Spider biedt een uitstekend rijgedrag met superieure handling en wendbaarheid en vormt een nieuwe maatstaf voor open-top supercars.

De T.33 Spider, die dit jaar centraal stond op de Members’ Meeting, is ontworpen als ’s werelds meest geavanceerde open tweezits supercar en is trouw gebleven aan de klassieke ontwerpen van GMA. De indrukwekkende supercar wordt aangedreven door de Cosworth GMA.2 V12-motor, een volledig aluminium, natuurlijk geaspireerde motor met droog carter, ontworpen voor een laag gewicht en een hoog specifiek vermogen.

Naast de T.33 Spider op het evenement waren er nog twee voertuigen van het Gordon Murray Heritage-erfgoed aanwezig, waaronder de IGM Ford (T.1) uit 1967, die Murray bouwde en tunede met een Ford 105E-motor voor racedoeleinden, en de legendarische Duckhams Ford LM (T.3), die Gordon ontwierp als 3-liter prototype voor de 24 uur van Le Mans in 1972.

Er werden ook drie Cosworth GMA V12-motoren tentoongesteld, waaronder de T.50: COSWORTH GMA V12, T.50: COSWORTH GMA.S V12 en de T.33: COSWORTH GMA.2 V12.

Na de officiële onthulling ging Dario Franchitti MBE het iconische Goodwood Motor Circuit op in de T.50 supercar. Twee van zijn drie ronden werden begeleid door live commentaar van Dario zelf en tijdens de laatste ronde konden toeschouwers alleen luisteren naar het weergaloze geluid van de V12 motor.

Professor Gordon Murray: “Wanneer ik een auto teken, stel ik me voor hoe hij zal aanvoelen om in te zitten en hoe hij zal rijden. Dus vanaf de eerste schets van de T.33 Spider wist ik dat de T.33 Spider, met zijn open cockpit en de ongelooflijke Cosworth GMA.2 V12-motor vlak achter je, een werkelijk meeslepende rijervaring zou bieden die met niets te vergelijken is. Er is echt geen betere plaats om het T.50 verhaal te tonen en te demonstreren en het debuut te maken met onze gloednieuwe T.33 Spider als hier op Goodwood”.

De hertog van Richmond: “We zijn zeer verheugd dat Gordon en zijn team voor het tweede jaar op rij de Goodwood Members’ Meeting hebben gekozen als plaats om hun nieuwste model te lanceren. De auto ziet er uitzonderlijk uit!”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws