NLS3: Martin en Vanthoor in de top 5

Afgelopen zaterdag werd de derde manche van de ‘Nürburgring Langstrecken Series’, met name ’54 Adenauer ADAC Rundstrecken-Trophy’ gereden onder een stralend zonnetje op het circuit dat ook wel bekend staat als de ‘Groene Hel’. Met die derde race op een goeie maand tijd werd de eerste seizoenshelft afgesloten en daarmee gedeeltelijk ook de voorbereidingen op de ADAC TotalEnergies 24h Nürburgring.

Al om 08.00 uur ’s morgens startten de motoren en werd de qualifying op gang getrokken. Meteen werd duidelijk dat het tempo van de armada BMW’s goed zat want de eerste zeven plaatsen werden in het begin netjes verdeeld tussen de wagens van Rowe Racing en Walkenhorst Motorsport, mede ook door de snelle bezetting van het Junior team. De Audi’s van Scherer en Landmotorsport volgden. Uiteindelijk was het Sheldon van der Linde, teamgenoot van onze landgenoot Dries Vanthoor, die in de #98 Rowe Racing BMW M4 GT3 met een tijd van 7:51.852 onder de magische 7:52 dook. De tweede tijd was voor de #44 BMW van het Junior Team, de #5 Scherer Sport PHX Audi klokte de derde tijd. Nog in de top 10 was de zevende tijd voor de #99 Rowe Racing BMW met Maxime Martin.

Pal op de middag werd het startschot van de race gegeven. Onze landgenoot Dries Vanthoor nam in de #98 een knalstart, op de hielen gezeten door de winnaar van de vorige race, de #34 van Walkenhorst die het in de eerste bocht aan de stok kreeg met de #9 GetSpeed Mercedes-AMG GT3 van Maro Engel. De #34 moest de pits in voor de nodige herstellingen en zag bijgevolg een deftig resultaat in rook opgaan. Door het incident kwam de Scherer Audi met Frank Stipler aan het stuur na de eerste ronde als eerste door, gevolgd door de BMW’s van Rowe Racing met landgenoten Maxime Martin en Dries Vanthoor en de #44 BMW van het Junior Team waar de posities om de haverklap veranderden. De Scherer Audi bleef het gros van het eerste uur aan de leiding maar verloor in het verdere verloop van de race nog heel wat plaatsen en eindigde uiteindelijk op een zevende plaats.

Na vier uren racen van de bovenste plank was het de #44 BMW M4 GT3 van het BMW Junior team dat met Daniel Harper, Max Hesse en Neil Verhagen de overwinning pakte. Een kleine 17 seconden later werd onze landgenoot Maxime Martin met Marco Wittmann tweede in de #99 Rowe Racing BMW.

Derde eindigde de #39 Audi R8 LMS GT3 Evo II van Christopher Mies, Christopher Haase en Patric Niederhauser. Landgenoot Dries Vanthoor met teamgenoot Sheldon van der Linde greep in de #98 Rowe Racing BMW net naast het podium en eindigden op een vierde plaats. In de tweede Audi, de #15 van Audi Sport Team Scherer PHX werd Frederic Vervisch met Timo Scheider en Mattia Drudi 10de.

In de #17 PROsport-Racing Aston Martin Vantage GT3 eindigde landgenoot Maxime Dumarey knap tweede in zijn klasse (SP9 Pro-Am) wat bovendien resulteerde in een mooie 14de plaats algemeen. Vader Guido Dumarey startte in de #175 Aston Martin Vantage GT4, eveneens PROsport-Racing, en finishte in de klasse SP10 op een achtste plaats (47ste algemeen), zeker niet onverdiend gezien het sterke deelnemersveld.

In de klasse VT2-FWD eindigde Jarno D’Hauw in de #466 Walkenhorst Motorsport Hyundai i30N op een 10de plaats, wellicht niet het resultaat dat hij verwacht had. 65ste algemeen en winnaar in hun klasse (SP4T) finishten onze landgenoten Jacques Derenne, Olivier Muytjens en ‘Brody’ in de #266 Porsche 718 Cayman GTS.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws