Dit weekend: dubbele Berlijn E-Prix

De Formule E keert dit weekend terug naar Berlijn voor een ‘double-header’ race weekend. Zowel op zaterdag 22 als zondag 23 april wordt er geracet op het Tempelhof Airport circuit, voor respectievelijk ronde 7 en 8 van het wereldkampioenschap.

Het technische circuit op het tarmac van de oude luchthaven is ondertussen een klassieker op de kalender geworden én zorgt bijna elk jaar voor het nodige spectacel en senstatie. Na de race op zondag is seizoen 9 overigens exact in de helft, tijd dus voor een korte blik op de stand van zaken.

Kampioenschap

Porsche rijder Pascal Wehrlein leidt het wereldkampioenschap – en doet dat al sinds Saoedi Arabië – met 86 punten. De Duitser begon het seizoen optimaal met twee overwinningen en een tweede plek, maar raakte in de laatste 3 races niet meer op het podium. Jake Dennis – die de openingsrace won en vervolgens twee keer tweede werd, is tweede met 24 punten verschil. Drie puntenloze races brachten z’n voorsprong op Nick Cassidy terug tot amper 1 punt. Cassidy pakte in de laatste 3 races 3 podiumplekken en is dus een man in vorm. Ook Jean-Eric Vergne deed in de laatste 3 races goede zaken in de stand, met winst in India en een tweede plek in Zuid-Afrika. De Fransman is vierde in de stand, op zijn beurt ook maar 1 punt achter Cassidy.

Pascal Wehrlein, TAG Heuer Porsche Formula E Team, leidt het kampioenschap

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne kende geen beste seizoenstart en staat momenteel 11e met 22 punten. Als de regerende kampioen nog een kans wil maken op een goede eindklassering zal Berlijn het omslagpunt moeten worden.

De jacht op Porsche

Met 4 overwinningen in de eerste zes races toonden de Porsche-aangedreven auto’s – van het fabrieksteam én Avalanche Andretti – zich als dé referentie. Maar Jaguar zit hen op de hielen. Die aandrijflijn was ook al goed voor 6 podiumplaatsen; 3 – inclusief een zege – voor Jaguar TCS Racing én 3 voor Envision Racing – allemaal bij elkaar gereden door Cassidy.

Wordt het een strijd tussen de Porsche en Jaguar teams of kunnen de andere teams het gat dichten? Met nog een half seizoen voor de boeg kan in Formule E – traditiegetrouw – nog alles veranderen.

Nick Cassidy, Envision Racing, is dé man in vorm.

Planning

De actie start op vrijdag met Vrije Training 1 om 17:00. Vrije training 2 wordt zaterdag om 8:10 gereden, gevold door de Kwalificaties om 10:40 en de race zelf om 15:00.

De planning voor zondag is gelijkaardig: Vrije training (3) om 8:10, Kwalificaties om 10:40 en tot slot de race om 15:00.

Rookie test

Na de races is de actie nog niet afgelopen in Berlijn. Op maandag staat namelijk een Rookie test gepland; waarin piloten die niet bekend zijn met Formule E de nieuwe GEN3 racewagen kunnen leren kennen. Maar liefst 23 piloten zijn voor die test ingeschreven en onder hen ook vele bekende namen uit verschillende kampioenschappen.

Ex-F1 piloot Daniil Kvyat stapt in bij NIO333. Formule 2 kampioen Felipe Drugovich gaat testen bij Maserati. Een overzicht van alle ‘Rookies’ vind je hier.

Foto’s: Formula E Press

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws