Jaguar Land Rover heeft grootse plannen

Jaguar Land Rover kondigde gisteren spannende plannen aan om zijn transitie tot ‘s werelds toonaangevende fabrikant van moderne luxewagens te versnellen. Zo maakte het bekend dat het de fabriek in Halewood (Verenigd Koninkrijk) een zuiver elektrische productievestiging zal worden en dat de middelgrote SUV-architectuur van de volgende generatie (Electrified Modular Architecture, EMA) voortaan zuiver elektrisch zal zijn.

In een update voor de wereldpers in het Jaguar Land Rover Centre in Gaydon bevestigde Chief Executive Adrian Mardell opnieuw het engagement van de onderneming voor zijn Reimagine-strategie. Die zal de onderneming tegen 2030 herpositioneren als constructeur van elektrische, moderne luxewagens, terwijl Jaguar Land Rover vooruitgang boekt voor zijn financiële doelstellingen: tegen BJ25 een positieve nettokaspositie en tegen 2026 een EBIT van minstens 10 procent.

Adrian Mardell, CEO van Jaguar Land Rover: “Twee jaar geleden lanceerden we onze Reimagine-strategie. Sindsdien hebben we heel wat vooruitgang geboekt. We hebben onder meer twee nieuwe, alom geprezen, moderne luxemodellen gelanceerd, de Range Rover en Range Rover Sport. Die vervoegen de Defender-familie en kennen een recordvraag. Daar zijn we in geslaagd ondanks de pandemie en de chiptekorten en door met succes de productie van onze meest winstgevende modellen op te drijven om winst te maken in Q3. Vandaag kan ik met trots aankondigen dat we ons elektrificeringstraject versnellen door een van onze fabrieken in het Verenigd Koninkrijk en onze middelgrote luxe-SUV van de volgende generatie zuiver elektrisch te maken. Deze investering stelt ons in staat om onze elektrische toekomst van moderne luxe waar te maken, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en ons engagement om tegen 2039 nettokoolstofvrij te zijn opnieuw te bevestigen.”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws