GT World Challenge: BMW dominant tijdens kwalificaties

Deze zondag gaat de eerste GT World Challenge-manche van het 2023 seizoen van start. De eerste manche, een 3 uur durende race voor het ‘Endurance’-luik, gaat door op het legendarische circuit van Monza. BMW domineerde de kwalificaties.

De top 4 werd volledig ingepalmd door BMW M4 GT3’s. Polesitter voor vandaag is de Rowe Racing BMW van Philip Eng, Marco Wittmann en Nick Yelloly. Het Belgische WRT kwam ook sterk voor de dag tijdens de kwalificaties met plekken 2 en 3. De #46 van Rossi/Martin/Farfus start op P2 met daarachter de #32 zusterwagen van Dries Vanthoor, Charles Weerts en Sheldon van der Linde. De vierde positie werd dan weer ingenomen door het andere exemplaar van Rowe Racing.

Een degelijke 12de startplek ook voor de Duits-Belgische Audi R8 van Comtoyou Racing met Gilles Magnus, Frédéric Vervisch en Christopher Haase. Op plek 22 start de zusterwagen met Nicolas Baert, Maxime Soulet en Max Hofer.

Tenslotte vinden we Sarah Bovy op P32 met de Iron Dames Lamborghini Huracán, Louis en Jef Machiels op P35 in de AF Corse Ferrari en Sam Dejonghe op P40 met de derde Comtoyou Racing Audi.

Er doen maar liefst 55 wagens mee. Start om klokslag 15u!

(Foto: GT World Challenge)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws