GT2 European Series: Guelinckx – Longin winnen tweede race

Na een teleurstellende eerste race in de GT2 European Series, konden Peter Guelinckx en Stienes Longin vandaag terugslaan door een knappe overwinning te pakken tijdens de tweede race op het circuit van Monza!

De eerste race van de Fanatec GT2 European Series van 2023 stelde niet teleur in de eerste 50 minuten durende strijd van het seizoen, die zich afspeelde onder een zonnige hemel nadat de vrije training op vrijdag door zware regenval werd geteisterd.

Een bliksemstart van de op pole staande Iron Lynx Lamborghini bracht Donovan Privitelio stevig aan de leiding bij het ingaan van de eerste bocht, maar een wijde bocht op het gras van Peter Guelinckx in de nummer 1 Audi bracht de volgorde al snel in de war.

Toen de PK Carsport-machine terugkeerde op de baan, gleed Guelinckx bij het uitkomen van de Rettifilio tegen de Manthey Racing Porsche aan, waardoor beide auto’s moesten opgeven en de achtervolgers uitwijken.

Dat hielp Hassid om zich op te werken en de druk op Privitelio op te voeren, waarna hij de leiding nam bij het naderen van Lesmo 1. Een wijde bocht voor de Lamborghini bleek echter kostbaar voor Privitelio – een lekke band zorgde ervoor dat het wiel van de auto ging en resulteerde in zijn uitval. Henry Hasid en Anthony Beltoise wonnen uiteindelijk de eerste race in de LP Racing Audi

PK Carsport sterk in tweede race

Na het drama van zaterdag sloegen Stienes Longin en Peter Guelinckx op gepaste wijze terug tijdens de tweede race van zondag. Guelinckx kon met nog 10 minuten op de klok de Audi van Doppelmayer voorbij gaan maar dit vergde zeer veel van zijn bandenset. Daardoor kon de KTM van Saelens in de laatste 2 minuten voorbij Guelinckx om P1 over te nemen. Gelukkig voor onze landgenoten hing er de KTM van Saelens & co een tijdstraf van 45 seconden boven het hoofd. Guelinckx & Longin reden dan misschien niet als eerste over de streep, maar pakten door de tijdstraf van de KTM uiteraard de overwinning! Een mooi start van het seizoen.

(Foto: GT2 European Series)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws