GT World Challenge: Rowe Racing met een 1-2

Dat BMW sterk voor de dag kwam op Monza, bleek tijdens de kwalificaties eerder vandaag. De volledige top 4 werd ingepalmd door BMW. Rowe Racing kon op hun elan doorgaan en kaapte een eerste én tweede plek mee naar huis!

Philipp Eng, Marco Wittmann en Nick Yelloly reden van start tot finish in hun BMW M4 GT3 aan de leiding en versloegen teamgenoten Dan Harper, Neil Verhagen en Max Hesse met 13,5 seconden.

ROWE leek aanvankelijk op weg naar de eerste en derde plaats, tot Dries Vanthoor de nummer 32 van Team WRT aan de kant zette met een probleem aan de Pirelli-band linksvoor.

De Iron Lynx Lamborghini Huracan GT3 EVO2 met nummer 63 van Jordan Pepper, Andrea Caldarelli en Mirko Bortolotti werd daardoor derde, waarbij Bortolotti op het nippertje Sainteloc Junior Team Audi-coureur Patric Niederhauser voorbleef om het podium te halen.

Rossi’s hoop op een eerste GTWC Europe-podium viel helaas in duigen toen hij te diep ging in Rettifilio en zijn BMW vast kwam te zitten, wat hem 12 posities kostte. De nummer 46 WRT BMW viel kort daarna uit toen Augusto Farfus aan het begin van zijn bocht een lekke band linksachter kreeg. Vanthoor & co eindigden uiteindelijk als zesde.

Comtoyou behaalt klassewinst bij debuut in het kampioenschap

De zevende plaats algemeen ging naar de Gold Cup-winnende Audi van Max Hofer, Nicolas Baert en Maxime Soulet in de Comtoyou Racing Audi. Zij streden een groot deel van de race met de WRT BMW nr. 30, maar kwam na de laatste pitstopronde op voorsprong. WRT kwam echter in duel met de McLaren 720S GT3 Evo van Optimum Motorsport, die tweede werd na een actie van Dean MacDonald op Jean-Baptiste Simmenauer.

Comtoyou zegevierde ook in de Silver Cup met Loris Hezemans, Sam Dejonghe en Finlay Hutchison. Een prachtige opener voor het Comtoyou Racing Team en voor Sam Dejonghe, die zijn debuut in het GT World-kampioenschap maakte!

(Foto’s: GT World Challenge)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws