Tweede plaats voor Kenny Herremans

Het afgelopen weekend reden zich heel wat landgenoten in de kijker tijdens de races van de FANATEC GT World Challenge Europe en de GT2 European Series en dat was ook het geval in de GT4 European Series waar Kenny Herremans gisteren een prachtige tweede plaats behaalde.

Daar Kenny en zijn Nederlandse teamgenoot Dante Rappagne op zaterdag tijdens de eerste race pas op een 17de plaats konden starten werd er gekozen voor een behouden race, maar ook met de bedoeling om zo weinig mogelijk schade op te lopen. Het duo eindigde in de #17 V8 Racing Chevrolet Camaro GT4.R op een 11de plaats.

De tweede race was echter van een heel ander kaliber voor onze landgenoot want na enkele mooie gevechten en dito inhaalmaneuvers in het begin van de race kon er in het tweede deel rustig gecontroleerd worden wat een prachtige tweede plaats en kostbare punten opleverde.

Na verschillende podia en een overwinning vorig jaar tijdens de laatste race van Barcelona gaat Kenny Herremans dus rustig op zijn elan verder.

Ook landgenoot Antoine Potty stond in Monza aan de start en dit samen met de Fransman Etienne Cheli in de Xwift Racing Events Toyota GR Supra GT4 EVO met het nummer #8 op de deuren. Het duo behaalde een 17de plaats in de eerste race en finishte net buiten de top 10 op een 11de plaats tijdens de tweede race op zondag.

Rodrigue Gillion op zijn beurt parkeerde de #26 Racing Spirit of Léman Aston Martin Vantage AMR GT4 samen met teamgenoot Rabindra op een 37ste plaats tijdens de eerste race en eindigde in de tweede race 10 plaatsen hoger op een 27ste stek.

(foto met dank aan Philip Goedtkindt)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws