Viervoudig wereldkampioen Formule 1 Sebastian Vettel bezoekt het Festival of Speed 2023

Goodwood is verheugd aan te kondigen dat viervoudig Formule 1 wereldkampioen Sebastian Vettel dit jaar aanwezig zal zijn op het Festival of Speed. De onlangs gepensioneerde piloot – een van de meest populaire figuren van de sport – maakt een speciale terugkeer naar het uitverkochte motorsport evenement, na zijn aanwezigheid in 2012.

Op zaterdag en zondag is Vettel aanwezig op de Goodwood Hill in een aantal auto’s uit zijn persoonlijke collectie, waaronder zijn ex-Nigel Mansell Williams FW14B uit 1992 en zijn ex-Ayrton Senna McLaren MP4/8 uit 1993. Hij staat bekend als een fan van de motorsportgeschiedenis en het is dan ook geen verrassing dat zijn eigen collectie bestaat uit deze iconische auto’s uit de carrières van twee van de meest gevierde figuren uit de sport.

Dit weekend kunnen fans zijn buitengewone Formule 1-carrière vieren tijdens een feestelijk ‘balkonmoment’ op het Festival of Speed. Zijn bezoek aan het 2023 Festival of Speed is zijn tweede bezoek aan Goodwood, na zijn aanwezigheid in 2012, de 20e editie van het evenement, waar hij samen met teamgenoot Mark Webber reed in de titelwinnende Red Bull RB7 van 2011. Het is dan ook passend dat hij zich bij ons voegt als we 30 jaar Festival of Speed en 75 jaar motorsportgeschiedenis en erfgoed op Goodwood vieren.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws