Hughes op pole in Monaco na bestraffing Fenestraz

Jake Hughes heeft de pole positie gepakt voor de Monaco E-Prix na een bestraffing voor Sacha Fenestraz. De Nissan-rijder won het finale duel na een foutje van Hughes in de chinace na de tunnel. Na de sesssie bleek de Fenestraz meer vermogen te hebben geproduceerd dan de toegelaten 350kW. Zijn rondetijd werd daardoor afgepakt.

Stoffel Vandoorne start helemaal achteraan, nadat beide DS Penske auto’s hun tijd kwijtspeelde door een overtreding met de bandenspanning.

Sacha Fenestraz

In de Semi finales zette Fenestraz de snelste tijd ooit neer van een Formule E auto op het volledige Monaco circuit. Met 1m28.77s klopte hij overtuigend Norman Nato.

In de andere semi finale stonden Jake Hughes en Maximilian Guenther tegenover elkaar. Ondanks een snelste tijd voor die laatste in FP2 was het Hughes die doorstootte naar de finale.

Dan Tickum, Mitch Evans, Edoardo Mortara, Sérgio Sette Câmara veloren hun kwartfinales en bezetten respectievelijk de plekken P5 tot P8 op de startgrid, terwijl André Lotterer en Nick Cassidy de top 10 afronden. Kampioenschapsleider Pascal Wehrlein start als elfde.

Stoffel Vandoorne

Het DS Penske-duo van Jean-Eric Vergne en Vandoorne was het snelst bij de start van de Groep A sessie. Beiden werden echter meteen onderzocht voor een technische overtreding en moesten kort daarna pitten. Uiteindelijk werden hun rondetijden allemaal geschrapt als gevolg van een bandenspanningsovertreding en starten ze achteraan. Een serieuze telleurstelling voor het team dat bestaat uit twee voormalige Monaco-winnaars.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws