Cassidy pakt leiding met winst in Monaco

Nick Cassidy pakt de leiding in het Formula E met een overwinning in de Monaco E-Prix. De Nieuw-Zeelander startte vanop de negende plek en hield landgenoot Mitch Evans achter zich voor de zege.

Cassidy wist zich in de openingsfase snel naar voor te werken, met enkele knappe inhaalacties én het slim inzetten van de Attack Mode. In ronde 18 maakte hij de beslissende manoeuvre door Mitch Evans te passeren in Sainte Devote.

Uiteindelijk werd de race een sprint van 5 ronden naar de finish, nadat de safety car de baan op moest nadat Max Gunther tot stilstand was gekomen net voor het casino. Er kwamen geen extra ronden bij, dus had iedereen energie genoeg om volgas naar finish te rijden.

Start van de race, met polesitter Jake Hughes op kop.

Evans – die van op de zesde startplek was vertrokken – hield de druk op Cassidy hoog in de slotfase. Het duel werd echter vroegtijdig beslist toen de safety car op drie ronden van het einde opnieuw moest uitrijden na een crash van Nico Muller in Sainte Devote. Cassidy pakte zo zijn tweede zege op rij.

Het is trouwens de vierde opeenvolgende zege voor het Nieuw-Zeelandse duo Cassidy – Evans.

Cassidy komt met z’n overwinning op kop in het kampioenschap en springt over Pascal Wehrlein, die met een elfde plek geen punten scoorde vandaag.

Podium: Cassidy, Evans en Dennis.

De derde podiumplek was voor Jake Dennis – die het leidende duo niet kon bedreigen – maar van op startplek 11 wel een knappe wedstrijd neerzette.

Sacha Fenestraz – die zijn pole positie had verloren en als tweede moest starten – kwam als vierde aan, voor Jake Hughes en Dan Ticktum.

Jean-Eric Vergne wist zich op te werken naar de zevende plek, na achteraan te zijn vertrokken. Zijn DS Penske teamgenoot Stoffel Vandoorne finishte negende, maar uitte zijn onvrede over de teamradio nadat hij tijdens de race werd gevraagd om Vergne te laten passeren.

Sébastien Buemi splitte de twee DS bolides, terwijl Sam Bird de top 10 completeerde.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws