JFT Engineering wil op elan van 2022 doorgaan

Het autosportseizoen in ons land is ondertussen op kruissnelheid gekomen en op 13 en 14 mei zijn de Belcar Skylimit Sprint Cup en het Belcar Endurance Championship tijdens het New Race Fetsival te gast op Circuit Zolder. Waar de Belcar Skylimit Sprint Cup al één meeting, in Mettet, achter de rug heeft, is het voor het uithoudingskampioenschap de eerste van vijf wedstrijden, met als hoogtepunt de 24 Hours of Zolder tijdens het laatste weekend van augustus. JFT Engineering by PG Motorsport stelt alles in het werk om tijdens dat Belgische autosportfeest in augustus niet één maar twee Renault Clio RS aan de start te brengen.

JFT Engineering by PG Motorsport is een jong team, maar in 2022 werden wel de eerste adelbrieven geschreven. Bij de autosportkampioenen van 2022 vonden we immers ook de jonge Oost-Vlaming Tom van Eenaeme die een zeer mooi seizoen in de Belcar Skylimit Sprint Cup afwerkte met een titel in de klasse 3 als resultaat. Hij behaalde niet minder dan zeven zeges in tien wedstrijden en kroonde zich zo tot titelhouder in 2022. Er stonden voor het team ook twee wedstrijden van het Belcar Endurance Championship op de agenda, met een zege in de seizoensopener op Circuit Zolder en een prachtige strijd tijdens een beenharde 24 Hours of Zolder die jammer genoeg vroegtijdig eindigde.

In 2023 zien we het team met de Franse toerwagen weer aan het werk, met tijdens het New Race Festival niet één, maar twee Renault Clio RS in de Belcar Skylimit Sprint Cup.

Filip Van Eename (Teammanager): “Dat klopt, enerzijds is er Tom Van Eenaeme die in de Klasse 4 uitkomt en anderzijds doen we het met Gideon Wijnschenk die in klasse 3 de JFT-kleuren verdedigt. We zijn zeer tevreden om weer in deze sterke competitie uit te komen en werkten het openingsweekend in Mettet al op een goede manier af. We komen nu naar Zolder en uiteraard is onze ambitie om voor de podiumplaatsen te gaan. Dat spreekt voor zich. We kijken enorm naar het eerste weekend in Zolder uit, zeker nu we overal vaststellen hoe populair onze sport wel is. Op naar 13 en 14 mei en iedereen present zou ik durven zeggen!”

Uiteraard staan er ook uithoudingsraces in de agenda van het jonge en gedreven team. “We gaan met de Endurance-versie van de Clio van JFT Engineering by PG Motorsport eind mei naar het Franse Magny-Cours. Daar zullen Filip en Gide Romijn aan een wedstrijd van de BGDC deelnemen. We zijn ook heel intensief bezig aan de voorbereiding van de 24 Hours of Zolder, waar we twee wagens, beide Renault Clio in de Klasse TB willen inzetten, één auto is reeds helemaal volzet, voor de tweede auto zijn er nog een aantal plaatsen beschikbaar.”

Hoe dan ook, het autosportjaar is ook voor JFT Engineering nu echt ingezet en iedereen is dus welkom, komend weekend op Circuit Zolder!

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws