Historic: Komt de verrassing in Sezoensrally van De Leeuw?

Op zaterdag 20 mei wordt in Bocholt de 6de wedstrijd van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship verreden, tevens de zesde manche van het Historic BRC. Op een parcours met een aanzienlijk aandeel kiezel, is Dirk Deveux met zijn Ford Sierra 4×4 Cosworth de logische favoriet, maar de vorige wedstrijd, de Rally van Wallonië, heeft bewezen dat de prijzen pas aan de finish worden uitgedeeld.

Dirk Deveux is in elk geval de enige met een 4×4 aan de start, wat een groot voordeel is op de gravelstroken. Bovendien kent de Ford-rijder het onverhard goed, maar hij moet het opnemen tegen een nog grotere specialist. Christophe De Leeuw leerde het rallywerk immers in de Noord-Limburgse bossen op kiezelbaantjes. Met zijn Opel Ascona A is hij op papier kansloos, maar “een wedstrijd moet altijd gereden worden”, verklaarde hij op de persvoorstelling eerder deze week. De Ascona werd in elk geval helemaal op punt gezet na een recente sortie.

Rainer Hermann brengt een “MATS” BMW M3 E30 aan de start, maar de veteraan uit de Oostkantons zal wellicht wat tijd nodig hebben om zijn draai te vinden op de kiezel. Eric Louies, voor de 41ste keer aan de start in Bocholt, en Frank Jorissen, allebei met een Opel Ascona, voelen zich wel thuis op de Limburgse proeven.

Ook Bert Swerts is van de partij met een Opel Manta. In HRC4, de klasse van De Leeuw, vinden we verder de Fiat Spider Abarth van wijnbouwer Dirk Vermeersch, die sinds de vorige wedstrijd over een tweeliter kan beschikken, de Opel Manta A van Nick Hoens, vorig jaar sterk in Bocholt, en de Escorts van Koen Verhaeghe en Bram Schrooten.

De 46ste Sezoensrally gaat zaterdag 20 mei om 8h van start bij De Damburg in Bocholt. Na drie lussen van 5 klassementsproeven wordt de winnaar om 20h15 op het finishpodium verwacht.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws