Ook boeiende strijd in Moood MCup

Komende zaterdag vindt in en rond Bocholt de Sezoensrally plaats, de enige rally van het BRC die zichzelf als ‘onverhardrally’ kan omschrijven. De passages over de beruchte maaskiezel vereisen aardig wat stuurmanskunsten, en al zeker voor de Moood M Cup deelnemers die hier hun 4e manche betwisten en vaak 350 pk en meer via enkel de achterwielen in toom moeten houden.
De Sezoensrally belooft weer aardig wat spanning op te leveren. In het kampioenschap hebben leider Philip Lommers en eerste achtervolger Franky Boulat zich wat afgescheiden van de rest. Slechts 4 punten scheiden de beide kemphanen en we hebben zo’n voorgevoel dat dit duo weer zal meestrijden om de zege. Maar ze zullen moeten afrekenen met Patrick Diels en Johannes Kessel. Patrick Diels reed dit seizoen enkel nog maar de Haspengouw mee, maar wist die wel als winnaar af te sluiten. Johannes Kessel kennen we dankzij zijn deelnames in het verleden, met onder andere winst bij zijn debuut in de M Cup. We verwachten dus vuurwerk van dit kwartet!
Gregory Vanovertveldt en Dany Claesen bezetten dankzij hun regelmaat momenteel ex aequo de derde plaats in het kampioenschap. Zij mikken vast en zeker op een mooie puntenscore om hun stand in het kampioenschap te kunnen behouden. Frederik Vandeloock verwelkomen we terug na zijn deelname in de Haspengouwrally. Wim Muilwijk houdt de Nederlandse eer hoog en zal zijn opgave van de TAC willen doorspoelen met een mooie eindklassering. Tot slot verwelkomen we ook 2 debutanten: Nicolas Blerot en Jesse Monnens maken voor het eerst hun opwachting in de M Cup!

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws