Jos Verstappen dichtste belager van Maxime Potty in Bocholt

Jos Verstappen had na de eerste ronde te kennen gegeven het gaspedaal iets dieper te gaan induwen in de Skoda Fabia. “De wedstrijd is heel wat anders dan de shakedown, waar je altijd hetzelfde parcours rijdt. Ik was vooral verrast door de hoeveelheid grind op de asfaltstroken. In de tweede ronde wil ik het tempo verhogen,” vertelde Verstappen. En de Noorderbuur hield woord. Hij opende met twee besttijden op rij, en wist op te klimmen naar een voorlopige tweede plaats, op 26.1 sec van de leider Maxime Potty (Citroën C3 Rally2).

Ook Niels Reynvoet (Citroën C3 Rally2) vindt meer en meer zijn gading op de maaskiezel, en plaatste zich ook tweemaal bovenaan de tabellen, goed voor een voorlopige derde plaats, op amper 4 seconden van Verstappen. Charles Munster mag aan het stuur van de Hyundai i20 nog niet afgeschreven worden, want de jongste van de familie staat nog eens 4 seconden verderop.

Nicolas Stampaert zei voor de start dat zijn doel zo dicht mogelijk bij de top-5 was, en hij staat nu mooi vijfde, weliswaar al op meer dan 2 minuten van Potty. Bastien Rouard(Hyundai) verloor flink wat tijd op de laatste proef, en ook Gunther Monnens kon met de Porsche 991 de tweede ronde niet beëindigen.

Dirk Deveux (Ford Sierra Cosworth)leidt riant bij de Historics, met bijna 1’45” voor op Christophe De Leeuw (Opel Ascona A). In de Clio Trophy blijft met Pierre-Manuel Brasseur, Lander Depotter en Xavier Dekeyser de top-3 ongewijzigd. Franky Boulat telt een goede halve minuut voorsprong op Patrick Diels in de Moood MCup, waar zich voor de derde stek een mooie strijd aan het ontwikkelen is tussen de Duitser Johannes Kessel en Philip Lommers.

Jonas Dewilde kan zijn favorietenrol bij de Juniors bevestigen. Julian Wagner (Peugeot 208) leidt de dans in de Stellantis Rally Cup, met een minuut voor op zijn merkgenoot Marijan Griebel, die klaagde over problemen met de stuurbekrachtiging.

En in de 2WD Trophy toont Christiaan Spelmans (Renault Clio) dat zijn vorige overwinningen geen toevalstreffers waren. Ook in de Sezoens is hij voorlopig de beste, voor Guy Grosjean (Peugeot 205 GTi) en Patrick Gaethofs(Honda Civic).

Jonas Dewilde
Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws