Potty leidt de dans na de eerste ronde in Sezoensrally

Na de eerste ronde van vijf klassementsproeven in de Sezoensrally in Bocholt, staan Maxime Potty en Renaud Hermann aan de leiding. Het Citroën C3 Rally2-duo moest aanvankelijk Vincent Verschueren naast zich dulden, maar op KP5 Veldhoven ging de Oost-Vlaming in de fout met een gehavende Skoda en een opgave als gevolg.

Potty heeft bijna een halve minuut voor op het Hyundai-duo Bastien Rouard en Charles Munster, en ook Niels Reynvoet (Citroën C3 Rally2)volgt nog net binnen de 30 seconden als vierde. Jos Verstappen sluit met de Skoda de top-5 af en leidt bij de Masters.

Gunther Monnens voelt zich echt sant in eigen land en nestelt zich met de Porsche 991 op een voorlopige zesde plaats.

In de Stellantis Rally Cup voert een buitenlandse Peugeot-delegatie het peloton aan, met Julian Wagner op één, Hugo Arellano op twee en Marijan Griebel op drie. Tom Heindrichs (Opel Corsa) is voorlopig de beste Belg op een vierde stek. Jonas Dewilde (Renault Cio) is de beste Junior, Dirk Deveux (Ford Sierra Cosworth) is primus bij de Historics en Pierre-Manuel Brasseur staat eerste in de Clio Trophy, al voelt hij wel de hete adem in de nek van Lander Depotter. Xavier Dekeyser van zijn kant moest de rol ietwat lossen, maar volgt nog altijd op een 20-tal seconden.

De Moood MCup wordt aangevoerd door Franky Boulat, voor Patrick Diels en Philip Lommers.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws