Volg de Sezoensrally via BRC Facebook Live

Na de erg spannende ontknoping van de Rally van Wallonië, gaat het Kroon-Oil Belgian Rally Championship zaterdag 20 mei verder met de Sezoensrally in het Noord-Limburgse Bocholt. De zesde manche van het seizoen is een atypische wedstrijd met een groot aandeel onverhard in het parcours. De totale lengte van het parcours telt 274 km en 143 km daarvan wordt op snelheid afgewerkt. Er staan drie lussen van 5 proeven op het programma.
Na de shakedown die gisteren in Beek-Bree werd verreden, staat vrijdagnamiddag de BRC persconferentie gepland. Een aantal smaakmakers, waaronder de huidige leider in het kampioenschap, Maxime Potty, en zijn uitdagers Vincent Verschueren, John Wartique en Niels Reynvoet, vertellen over hun ambitie voor de start van de Sezoensrally. De persconferentie wordt vrijdagavond 19 mei uitgezonden op de Facebookpagina van het Belgisch rallykampioenschap.
Op zaterdag kan je de wedstrijd live op de Facebookpagina van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship volgen. In deze Cup-wedstrijd, zal Kristof Klinkers live presenteren vanaf de finish van een aantal klassementsproeven, met interviews van de rijders meteen na de finish van de proef. Het programma opent op de eerste proef in Goolder (9,13 km – 75% verhard) om 8h13. Daarna volgen we de actie op KP 4 Gerdingen (9,90 km – 74% verhard) om 10h31. In de tweede ronde gaan we naar KP 7 Brueghel (8,70 km – 57% verhard) om 12h55, een gloednieuwe proef op grondgebied Peer, en naar KP 10 Veldhoven om 15h15 (13,24 km – 69% verhard). In de slotronde keert Kristof Klinkers terug naar KP 12 Brueghel om 17h17, waarna we rechtstreeks de winnaar verwelkomen bij de finish van de allerlaatste proef, KP 15 Veldhoven om 19h37.
Alle manches van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship zijn uitgebreid te bekijken op televisie, te beginnen met de vaste reportage op zondag op Sporza, die nadien nog te bekijken is via Sporza.be. Zondagavond volgen korte nieuwsberichten in Sportweekend en 100% Sport op Tipik (RTBF2). Op maandagavond wordt een review clip van 2 minuten gelanceerd, waarna in de loop van de week de samenvatting van 24 minuten beschikbaar zal zijn voor diverse TV-zenders in binnen- en buitenland. In eigen land onder andere op Sport10 en RTBF Auvio en in Nederland op Ziggo Sport. De officiële samenvatting is wereldwijd te zien in meer dan 100 landen, van de Verenigde Staten tot het Midden-Oosten, van Afrika tot Australië. Bovendien zal de Sezoensrally ongetwijfeld ter sprake komen bij Wattage, de Podcast van Ruben Van Gucht op VRT Max. Jan Bakelants, Dirk de Wolf en Ruben van Gucht hebben immers aan Tom Boonen beloofd hem te komen aanmoedigen tijdens de Sezoensrally.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws