Sterk werk van JFT Engineering by PG Motorsport

Het autosportseizoen beleefde afgelopen weekend een sterke tweedaagse op Circuit Zolder. Tijdens het New Race Festival waren de vier competities goed voor niet minder dan 130 wagens, waaronder maar liefst 40 op de startgrid van de Belcar Skylimit Sprint Cup. Verdeeld over vijf klassen waren de beide races van de Belcar Skylimit Sprint Cup goed voor tweemaal een half uur onversneden spektakel. JFT Engineering by PG Motorsport behaalde mooie resultaten, met onder meer een zege in de eerste race voor Tom van Eenaeme. De jongste telg van het team is meteen ook de leider in de zeer competitieve Klasse 4 van het Belcar Skylimit Sprint Cup, alvorens het kampioenschap midden juli richting Spa-Francorchamps afreist.

Autosport leeft, dat kunnen we na het zonnig New Race Festival op Circuit Zolder zonder meer stellen. De paddock stond eivol en het spektakel op de piste, met korte en lange wedstrijden, voor moderne en historische racewagens, was heerlijk om volgen. De Belcar Skylimit Sprint Cup droeg absoluut tot het autosportfeest bij en JFT Engineering by PG Motorsport mocht na afloop van het feest bekers en bloemen mee naar huis nemen.

De meeting bestond uit twee races van 30 minuten, waarin de beide Renault Clio mee voor het spektakel zorgden. In de eerste race startte Tom Van Eenaeme (Clio #405) als tweede in de klasse, maar na een sterke wedstrijd mocht de jonge Oost-Vlaming mee het algemene podium op en won hij verdiend de Klasse 4. Gideon Wijnschenk werd achtste in de Klasse 3.

In de tweede race zette Tom Van Eenaeme opnieuw een meer dan degelijke race neer, met een zesde plaats algemeen en een tweede plaats in de klasse als resultaat. Tom Van Eenaeme is zo meteen ook leider in het kampioenschap.

De Clio #305 van Wijnschenk tikte als negende aan.

En nu naar de Ardennen

“We zijn tevreden met het collectieve resultaat van het team, dat opnieuw prima ondersteund werd door de medewerkers van PG Motorsport”, aldus teameigenaar Filip Van Eenaeme. “We moeten na twee van de vijf meetings onze troeven op tafel leggen en eerlijk zijn, de titel is dit jaar weer onze ambitie maar in een veld dat steeds sterker wordt, zal dat absoluut niet makkelijk zijn. Het is wel erg fijn als team om te zien dat de competitie groeit en dat wij daar mee deel van uit kunnen maken. Bovendien racen we dit seizoen ook nog eens op Spa-Francorchamps, wat het kampioenschap toch extra aantrekkingskracht geeft.”

Afspraak op 14 en 15 juli voor de derde manche van de Belcar Skylimit Sprint Cup.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws