Jonas Dewilde: Clio was juiste keuze

Afgelopen weekend kwam Jonas Dewilde aan de start van de Sezoensrally, de enige Belgische wedstrijd die deels op onverhard gereden is. Vooraf was de doelstelling duidelijk, zoveel mogelijk punten scoren in het Junior BRC.

“Er was heel wat concurrentie in Bocholt, maar dat is juist heel leerrijk,” aldus Jonas die heel graag op het onverhard rijdt. “We hebben ons kunnen meten tegen kleppers als Julian Wagner en Marijan Griebel en zien toch dat de verschillen steeds kleiner worden.”

Jonas en Jeffrey reden in Bocholt een heel constante wedstrijd, ze bleven foutloos, klokten tegen de internationale concurrentie zelfs enkele tweede tijden in de klasse en vooral ze wonnen de Junior categorie.

“Jonas krijgt de Renault Clio steeds beter onder de knie, al moesten we in de eerste ronde nog wat wennen aan het rijden op het onverhard met deze wagen,” bevestigde copiloot Jeffrey Vandenbussche. “Maar het is duidelijk dat we met de Orfys Clio de juiste keuze hebben gemaakt.”

Het West-Vlaamse duo won bij de Junioren en komt hiermee alleen aan de leiding van het Junior kampioenschap. De volgende wedstrijd is de Ardeca Ypres Rally waar ze dus als leider in het kampioenschap starten. In 2021 noteerde Jonas zijn eerste zege in de Ypres Rally.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws