François-Xavier Demaison technisch directeur bij Hyundai Motorsport

Vanaf volgende week, 1 juni om precies te zijn, doet de 54-jarige François-Xavier (FX) Demaison zijn intrede bij Hyundai Motorsport. De Fransman, die eerder technisch directeur was bij Williams Racing en Volkswagen Motorsport en bijgevolg bakken ervaring heeft in het WRC, de Formule 1, rallycross en TCR, versterkt het team om de inspanningen van de technische afdelingen van Hyundai Motorsport voor het FIA World Rally Championship, Customer Racing en de elektrische motorsportprogramma’s, aan te sturen.

In nauwe samenwerking met WRC Programme Manager Christian Loriaux zal de Fransman met name helpen bij de ontwikkeling en verbetering van het concurrentievermogen van de Hyundai i20 N Rally1 Hybrid en zal tevens ook Sean Kim, President van Hyundai Motorsport, en Cyril Abiteboul, Team Principal, ondersteunen om het toekomstige motorsportprogramma van Hyundai Motor Company te bepalen en uit te bouwen.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws