Bob de Jong heeft zin in ELE Rally

Meervoudig Nederlands Rally Kampioen Bob De Jong wil graag zijn ELE-titel van 2021 herhalen, nadat hij vorig jaar door pech een hoge klassering misliep. Navigator Erik de Wild, kampioen in 2022, vergezelt opnieuw de Jong in de snelle Hyundai i20 Rally2/R5. Onlangs reed de Hyundai-equipe naar een solide klassering in de Duitse ADAC-Rallye Sulingen. Dat was een goede opwarmer om in het juiste ritme te komen voor de Brabantse klassieker, waaraan het duo met het trotse startnummer 1 deel zal nemen.

Heel rally minnend Nederland kijkt reikhalzend uit naar de 58e ELE Rally, want het is dan meer dan zeven maanden geleden dat er een rally in ons land plaats vond. Ook vice-kampioen Bob de Jong kan niet wachten om vrijdag 2 juni in Son te mogen starten. “Gedurende de lange winterstop heeft ons team DDG Motorsports de Hyundai goed onderhanden genomen en KAN Reklame heeft de auto van een nieuwe frisse livery voorzien. We konden een korte shake down doen op Lelystad en de auto voelde meteen goed aan,” zegt Bob de Jong, die tijdens de openingsronde van het ONRK in Sulingen als derde van de voor dit kampioenschap ingeschreven equipes eindigde. “Die twee Duitse rijders (Satorius en Rostek) hadden duidelijk thuisvoordeel. Dat zou in de ELE andersom moeten zijn,” blikt Bob de Jong vooruit. “De ELE Rally ligt Bob normaal gesproken goed en de proeven zijn altijd mooi en gevarieerd. Het is bovendien een van de best georganiseerde wedstrijden van ons land,” voegt Erik de Wild eraan toe.

Bob de Jong zegevierde in de ELE Rally al drie keer: in 2013, 2014 en 2021 en wil daar graag dit jaar een vierde titel aan toevoegen. Daartoe zal de Hyundai-equipe de twee eerdergenoemde Duitse coureurs die zich hebben ingeschreven voor het ONRK, Björn Satorius (Ford) en Dennis Rostek (Skoda), achter zich moeten houden. Maar de meeste tegenstand mag toch verwacht worden van Hyundai-merkgenoot Kevin van Deijne. Hyundai is in de hoogste categorie (R5 / Rally2) goed vertegenwoordigd, want ook Martin van Iersel en Ronald van Loon beschikken over een full-rally-spec i20. De rally start vrijdag 2 juni om 19:00 uur op het Kerkplein in Son; die avond staan er twee klassementsproeven (Asten en Lierop) op het programma, die elk twee keer worden verreden. Zaterdag vanaf 10:30 uur is de herstart voor de tweede en alles beslissende dag. Met nog eens 11 klassementsproeven, waaronder het Defensie-terrein Strijpse Kampen en de klassiekers Sint-Oedenrode en Wintelre komt het totaal aantal wedstrijdkilometers op 178. De afsluiting vindt traditioneel plaats op het altijd drukbezochte Industrieterrein Ekkersrijt. De finish is voorzien op zaterdagavond rond de klok van elf, wederom op het Kerkplein in Son.

Tijdens de ELE Rally siert de naam van Hyundai-dealer Van der Heijden (Uden/Veghel) de voorruit van de Hyundai i20 R5: “Wij zijn als Hyundai-dealer in de regio vereerd dat Bob de Jong met onze naam op zijn auto rijdt, zeker nu de ELE Rally haar ‘tenten’ heeft opgeslagen in ‘ons’ Veghel voor het servicepark. Met Hyundai hebben we een mooi merk in huis dat uitblinkt qua innovatie en duurzaamheid. We steunen Bob de Jong dan ook van harte bij zijn deelname in onze regio,” aldus Frankwin van der Heijden van het gelijknamige dealerbedrijf. Bob de Jong is uiteraard blij met de steun: “De betrokkenheid van de Udense Hyundai-dealer is een plezierige steun in de rug. Wij zorgen voor de nodige aandacht en versterken het imago van Hyundai dankzij onze prestaties en de betrouwbaarheid van de i20.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws