12 Clio’s in Rally Trophy tijdens ELE Rally

Op 2 en 3 juni wordt tijdens de ELE Rally de eerste Nederlandse wedstrijd van de Motul Clio Rally Trophy 2023 verreden. Het succes van de Trophy wordt bewezen door het recordaantal deelnemers, maar liefst 12 deelnemers trekken ten strijde in wat een spectaculair gevecht om de punten belooft te worden.

De winnaars van de openingswedstrijd, Willem Wouter Overbeek en Christiaan van der Rijsen, reizen na hun sensationele winst vol vertrouwen af richting het zuiden des lands. “We zijn er klaar voor en hebben er enorm veel zin in” klinkt Overbeek positief “ik verwacht dat het goed gaat komen, we gaan er in elk geval een mooi weekend van maken.” Overbeek en Van der Rijsen bewezen in Duitsland dat de Rally5 zijn mannetje staat en haalden in de eerste wedstrijd de volle punten binnen. Tijdens de ELE Rally wordt de uitdaging nog groter aangezien er niet minder dan drie Clio’s in Rally4 trim aan de start verschijnen.

Ben van de Laar en Jeroen Klein Kromhof zinnen na een moeizame seizoenstart in Duitsland op revanche op eigen bodem. Vooral voor Van de Laar is het vertrouwde bodem, de ELE is zijn thuiswedstrijd waar hij vorig jaar met een sensationele tweede plaats in de sport debuteerde. Dit jaar mikt hij een tree hoger, maar zal daarvoor af moeten rekenen met twee ‘Klein Kromhofs’. Naast Jeroen geeft ook Ceriel acte-de-présence in zijn Rally4. Omdat er nog geen punten zijn verdeeld onder de Rally4’s ligt de strijd wijd open.

In de Rally5 verschijnen maar liefst negen auto’s aan de start. Naast Overbeek komen alle ‘Sulingen-gangers’ ook naar de ELE Rally. John Coumans en Elbert Deij legden elkaar over de Duitse grens al het vuur aan de schenen en zullen hun duel tijdens de ELE Rally voortzetten. Jasper en Miranda Cuppens besloten op het laatste moment over te stappen van hun ‘reguliere’ Clio naar de Trophy variant en zijn helemaal om. Net als Esmee den Hartigh en René Bril bouwen ze tijdens de ELE Rally voort op de basis die zij in Duitsland hebben gelegd. Ook Hendri Klein Kromhof is in de ELE Rally weer van de partij en maakt de familiedelegatie compleet in zijn Clio Rally5.

De Motul Clio Rally Trophy presenteert zich ook weer als ideale instapklasse in de sport en mag drie debutanten verwelkomen die tijdens de ELE Rally hun eerste kilometers in wedstrijdverband zullen maken. Henri Kamphuis en Ingmar Kobes maakten tijdens de testrally op Meppen al wel de nodige kilometers in de auto maar rollen vrijdagavond in Son voor het eerst over het startpodium van een officiële wedstrijd. Hetzelfde geldt voor Willem Taale die in de ELE Rally ook zijn vuurdoop beleeft. De drie debutanten worden stuk voor stuk bijgestaan door ervaren navigatoren, wiens kennis een waardevolle ondersteuning is voor de startende rijders.

De ELE Rally is de tweede ronde van de Motul Clio Rally Trophy en de eerste op Nederlandse bodem. De wedstrijd vindt plaats op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni in de omgeving van Eindhoven, Noord-Brabant. Na 4 proeven op vrijdag en 11 op zaterdag, over in totaal 182 kilomeer, worden de deelnemers zaterdagavond laat gehuldigd in het dorpscentrum van Son.

Voor de liefhebbers van vierwielaandrijving is er ook goed nieuws. De eerste Clio in Rally3 trim is inmiddels gearriveerd bij Heuvel Motorsport, waar er in ieder geval nog vijf zullen volgen. De Rally3 variant van de Clio produceert een indrukwekkende 260 PK en beschikt over vierwielaandrijving. De Clio Rally5 is bedoeld om toegankelijk te zijn voor iedereen, de Rally4 voor tweewielaangedreven topprestaties en de Rally3 als springplank naar de wereld van vierwielaandrijving. De Rally3 maakt dit jaar geen onderdeel van de Motul Clio Rally Trophy.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws