Puma’s willen tempo maken op zware proeven in Sardinië

Het M-Sport Ford World Rally Team is klaar voor de zware gravelrace tijdens de Rally Italia Sardegna, de zesde ronde van het FIA World Rally Championship 202

Op de tweede plaats in het rijderskampioenschap blijft Ott Tänak strijden voor cruciale punten om zijn rivalen op afstand te houden. M-Sport kende twee weken geleden een fantastische start van de vorige ronde van het kampioenschap in Portugal, waar zowel Tänak als Pierre-Louis Loubet de rally op punten aanvoerden en het hele weekend toptijden neerzetten.

Beide equipes zullen hun ervaring uit Portugal gebruiken om met vertrouwen naar Sardinië af te reizen, want zowel Tänak als Loubet beschikken over een goede bestaande kennis en goede resultaten in Sardinië tot nu toe.

Vooral Tänak hoopt hier zijn resultaten uit het verleden te evenaren. De Est won in 2017 zijn eerste WRC-zege op het Italiaanse eiland met zijn Ford Fiesta WRC en behaalde vorig jaar in 2022 nog een overwinning. Met een overwinning en een podiumplaats in de Ford Puma Rally1 dit jaar, hoopt hij volgende week nog meer aan zijn collectie toe te voegen.

Ott Tänak: “Sardinië is in vele opzichten een unieke rally, de wegen zijn veeleisend met weinig grip, maar tegelijkertijd heel smal en snel tussen bomen en rotswanden. Ik geniet er altijd van het rijden! Het hele M-Sport team, samen met de jongens van Ford Performance in de VS, zijn bezig geweest om de volgende stappen in onze prestaties te zetten en we hebben een drukke testdag gehad voor Sardinië. We bekijken alles om er wat extra snelheid uit te halen. Het doel is om weer een stap dichter bij onze concurrenten te komen. Het zal wat tijd kosten, maar ik weet zeker dat we door stap voor stap te verbeteren er ooit zullen zijn!”

Pierre-Louis Loubet: “Ik denk dat we met het tempo dat we vrijdag in Portugal lieten zien, iets goeds kunnen verwachten in Sardinië. Het zal heel belangrijk zijn om deze keer geen fouten te maken, want zelfs kleine fouten kunnen grote gevolgen hebben. We weten dat het tempo er is, we moeten het alleen allemaal samenvoegen om een goed resultaat te behalen en we hopen dat dat in Sardinië gaat gebeuren.”

Foto’s: Red Bull Content Pool

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws