Wehrlein zegeviert in de hitte van Indonesië

Pascal Wehrlein hield het hoofd koel en behaalde de overwinning in de zinderende hitte van de eerste race in de Jakarta E-Prix double-header, waardoor zijn TAG Heuer Porsche Formula E Team weer aan de leiding van het Teams’ kampioenschap kwam.

Wehrlein bleef Jake Dennis voor, die na de race fel reageerde met de bewering dat de Porsche-coureur een “belachelijke” manoeuvre maakte waardoor Dennis moest uitwijken.

Maximilian Günther bleef de hele race aan de leiding en eindigde als derde. Hij startte op poleposition, de eerste Maserati-pole in de eenzitterracesport sinds 1958.

Wehrlein startte als derde en wisselde tijdens het eerste derde deel van de E-Prix van plaats om de leiding met polesitter Maximilian Günther, nadat hij zijn landgenoot in ronde 4 voor het eerst was gepasseerd.

Maximilian Gunther, Maserati MSG Racing, strijdt met Pascal Wehrlein, TAG Heuer Porsche Formula E Team, bij de start.

Na de tweede ronde van ATTACK MODES kon Wehrlein de zaken comfortabel afhandelen in de meest uitdagende omstandigheden op een hete en vochtige middag.

Dennis startte als tweede en eindigde ook als tweede, maar hij had niet genoeg in zijn Avalanche Andretti om de Porsche van Wehrlein te overmeesteren. Zijn aanval op de leiding kwam in gevaar door een late druk van Günther, waardoor Wehrlein wat ademruimte kreeg.

De DS PENSKE-teamgenoten Stoffel Vandoorne en Jean-Éric Vergne kwamen respectievelijk als vierde en vijfde over de finish, terwijl Günthers Maserati-teamgenoot Edoardo Mortara zesde werd.

Pascal Wehrlein, TAG Heuer Porsche Formula E Team

Klassementsleider Nick Cassidy (Envision Racing) deed zijn best om verdedigingsgrootmeester Vergne te overtreffen. Maar nadat hij gelukkig schade had weten te voorkomen met een mislukte aanval, moest hij genoegen nemen met de zevende plaats.

Foto’s: © Formula E Press

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws