Lorens Lecertua twee keer op het podium in Spa

Fans en sponsors waren in groten getale naar de Ardennen afgezakt om hem tijdens de twee races van de Alpine Elf Europa Cup op het mooiste circuit ter wereld aan te moedigen. Lorens Lecertua bedankte ze met twee podiumplaatsen en beleefde zo een uitstekend weekend in Spa-Francorchamps! Tijdens de derde meeting van het seizoen bleek de jongeman uit Sart-Bernard één van de toppers van het 24 rijders sterke peloton. Met de race in Dijon in het vooruitzicht nadert hij dan ook op de leider in het kampioenschap.
Lorens Lecertua was vast van plan om bij zijn thuisraces een belangrijke rol te spelen… en slaagde daar ook met verve in! Bij de derde manche van de Alpine Elf Europa Cup in Spa-Francorchamps wist de 16-jarige Belg een tweede en een derde plaats te veroveren. Na afloop van de meeting op het mooiste circuit ter wereld liep de rijder uit Sart-Bernard dan ook op wolkjes…

Lorens Lecertua

“Zo een resultaten veroveren zorgt altijd voor een unieke ervaring, maar als je die voor eigen publiek kan veroveren is het effect tien keer zo sterk!”, stelt Lorens. “Drie dagen lang kon ik rekenen op de steun van heel wat mensen: mijn vrienden, mijn familie en mijn sponsors. Ook dankzij hen heb ik een ongelooflijk weekend achter de rug! Zonder hun steun had ik dit nooit op dezelfde manier kunnen beleven.”

Lorens Lecertua

De rijder van Chazel Technologie Course wist zich bij de eerste kwalificatiesessie op vrijdag als vierde op de startgrid te plaatsen, en maakte zo onmiddellijk deel uit van de kopgroep. Hij voelde zich duidelijk goed aan het stuur van zijn Alpine A110 Cup, en wist dat tijdens de eerste race op zaterdag ook te bevestigen. “Ik had een goede start en bij het uitkomen van La Source lag ik al tweede”, doet hij het relaas. “Ondanks een dubbele tussenkomst van de Safety Car, en dus ook twee herstarts, kon ik die plaats tot de finish vasthouden. Uiteraard was ik heel tevreden met mijn prestatie, maar ook met die van het team! Met Enzo Geraci op één en Alexis Garcin op drie bezetten we het volledige podium”

Op zondag leek Lecertua voor een lastiger opdracht te staan, want hij moest de tweede race van op de zevende plaats beginnen. Een kanonstart zorgde er echter voor dat hij zich opnieuw snel in de strijd voorin kon mengen. “Na de eerste keer over de Raidillon lag ik al vierde”, vertelt Lorens. “Er ontwikkelde zich meteen een felle strijd, en er werd heel wat ingehaald. Echt plezant! Ik moest alles uit de kast halen, maar ben er uiteindelijk wel in geslaagd om de bronzen medaille te veroveren. Die stevige strijd zorgde er ook voor dat ik nog wat meer ervaring heb opgedaan, vooral op het vlak van bandenslijtage en het aanvoelen van de wagen. Dat zorgt er voor dat ik vol vertrouwen naar het vervolg van het seizoen kan uitkijken.”

Lorens Lecertua

Door dit weekend 27 punten te scoren deed het jonge talent, dat wordt gesteun door Centre Alpine Brussels en Centre Alpine Luxembourg, ook een goede zaak in het kampioenschap. “Ik blijf voorlopig vierde, maar ik wist het verschil met leider Enzo Geraci wel te verkleinen”, legt Lorens uit. “De top 4 wordt nu door slechts 15 punten gescheiden. Heel spannend dus, en er blijft nog half seizoen te gaan om het verschil te maken. Ik kijk er ontzettend naar uit!”

De volgende manche van de Alpine Elf Europa Cup staat al van 16 tot 18 juni op het programma, op het technische en glooiende circuit van Dijon-Prenois. Lorens Lecertua wil er op de best mogelijke manier aan de zomerpauze beginnen!

(foto’s met dank aan Jacques Letihon)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws