FIA WEC kalender 2024 bekendgemaakt

De kalender van het FIA World Endurance Championship voor 2024 werd vandaag bekendgemaakt na goedkeuring door de leden van de FIA World Motor Sport Council en dit via een e-vote. De mondiale enduranceserie doet voor haar 12e seizoen acht landen op vier continenten aan, met een nieuwe instroom van fabrikanten in de hoofdcategorie Hypercars.

Doha, Qatar, is begin maart 2024 voor het eerst gastheer van de WEC-proloog en de seizoensopener op het Lusail International Circuit. De race duurt minder dan 10 uur en heet de Qatar 1812 km, genoemd naar de nationale feestdag van het land en een pijler van de viering elk jaar.

Het kampioenschap verhuist dan naar een andere nieuwe locatie, want Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari (Imola) vervangt Autodromo Nazionale Monza als de Italiaanse ronde van het WEC, waarvan de datum verschuift van juli naar april.

Circuit de Spa-Francorchamps, dat onlangs een contractverlenging van vijf jaar tekende met de promotor van de serie, Le Mans Endurance Management, voor zowel het WEC als de European Le Mans Series, zal de derde ronde van het kampioenschap vormen voordat de serie terugkeert naar Frankrijk voor de grootste race van het jaar: de legendarische 24 uur van Le Mans (15-16 juni).

Het WEC keert voor het eerst sinds 2014 terug naar Brazilië voor de 6 Uren van São Paulo op het Interlagos Circuit en dit midden juli. Daarna reist het kampioenschap naar Austin, Texas, voor ronde zes en een terugkeer naar het Circuit of the Americas voor de Lone Star Le Mans, die voor het laatst in 2020 werd gehouden.

Fuji International Speedway organiseert half september de voorlaatste ronde van de kalender met de populaire race in Japan. Bahrein is begin november weer gastheer voor de seizoensfinale op het prachtige Bahrain International Circuit.

De races van volgend jaar variëren in lengte van zes tot 24 uur.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws