Duel Van Deijne-Satorius in de Vechtdalrally

Het aftellen is begonnen voor de Vechtdalrally die morgen (zaterdag 17 juni) verreden wordt in Hardenberg en omgeving. De deelnemers arriveren stilaan op het serviceterrein bij Prima-Acon Hardenberg, waar de laatste voorbereidingen op volle toeren draaien. De derde wedstrijd van het Open Nederlands Rally Kampioenschap kan rekenen op een mooi startveld van 90 deelnemers, waarbij Kevin van Deijne en Björn Satorius mikken op een eerste grote overwinning in het ONRK.

De afwezigheid titelverdediger Weijs en Bob de Jong, recent winnaar van de ELE Rally, zorgt voor een heel open strijd vooraan. Kevin van Deijne zal het parcours openen met zijn Hyundai i20 N Rally2 en op zijn 33ste lijkt hij klaar voor zijn eerste grote zege in het Nederlands kampioenschap, nu de remproblemen eindelijk verholpen zijn op zijn Hyundai. Bovendien stond de 33-jarige van Deijne in 2021 al eens op het podium van de Vechtdalrally. Zijn grote rivaal wordt Björn Satorius. De 32-jarige Duitser ontdekt de proeven van de Vechtdalrally, maar hij bewees in de ELE Rally al dat hij snel is op onbekend terrein. Benieuwd of hij ook in Hardenberg meteen mee kan strijden voor de zege om zijn titelambities kracht bij te zetten.
Rik Karsten gaat als derde op pad in een Ford Fiesta R5. Karsten heeft met Jouri Dockx de ideale navigator naast zich, want Dockx won vorig jaar in Hardenberg als navigator van Jim van den Heuvel.

Een aantal snelle “outsiders” kunnen mogelijk profiteren om een gooi te doen naar een podiumplaats of zelfs meer. Dan denken we in de eerste plaats aan Yannick Vrielink in zijn snelle Toyota Yaris G, aan Gerard Tijink in de Mitsubishi Lancer EvoX en zeker aan Ingo ten Vregelaar in zijn Ford Fiesta Rally3. En hoe hoog kan Jeroen Klein Kromhof mikken met de snelle Renault Clio Rally4?

Na de doortocht van de “moderne” rally, volgt een dik uur later de Historic Rally met een al even interessant startveld van 29 wagens. Natuurlijk zijn Jan en Jasper Nolles in hun thuisrally van de partij met de Opel Manta 400. Zij gaan als 11de van start. Het veld wordt aangevoerd door de BMW’s van Antoine Biesheuvel en Wouter Koenderink. Twee wagens van een verschillende generatie, want Antoine Biesheuvel brengt een erg snelle BMW M3 E30 aan de start, terwijl Wouter Koenderink zijn bloedmooie BMW 3,0 CSL zal inzetten.

Ze worden gevolgd door Maikel Van den Noort in zijn krachtige Opel Kadett Coupé, vorig jaar al derde en vervolgens winnaar in de Twente Rally. Justin Hendriks start als vierde met zijn Opel Ascona, voor de indrukwekkende Volvo 240 Turbo van Thom de Jong, die gevolgd wordt door Duco Hoekstra, ook in een 240 Turbo. Verder is het genieten van een mooie variatie aan historische rallywagens, van de indrukwekkende Audi’s Coupé S2 tot een Ford Mustang en Ford Cortina. Spektakel en nostalgie verzekerd.

De Prima-Acon Vechtdalrally begint op zaterdag 17 juni omstreeks 11h. De eerste klassementsproef, Witharen (13,69 km), start om 11h41, gevolgd door Ommen (13,75 km), Brucht (11,10 km) en Broeklanden (8,60 km), een showproef langs het servicepark in Hardenberg, waar de teams vervolgens de wagens klaar kunnen stomen voor de tweede ronde. Na drie ronden van deze vier proeven zal de winnaar om 19h09 op het finishpodium verwacht worden (zie schema hieronder).

Het goede nieuws is dat de toegang voor het publiek volledig gratis is, zowel op het serviceterrein als langs de klassementsproeven.

Meer info: www.vechtdalrally.nl

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws