Cassidy wint in Portland – Dennis pakt de leiding

Nick Cassidy won een spannende Portland E-Prix, terwijl Jake Dennis tweede werd en daarmee de leiding in de stand om het wereldkampioenschap met één punt voorsprong op Cassidy. António Félix da Costa eindigde als derde, terwijl de eerste 17 auto’s bij de finish slechts zeven seconden uit elkaar lagen.

Terwijl de Formule E voor het eerst op Portland International Raceway racete, was de strategische strijd om de koppositie vanaf de openingsronde duidelijk. De posities en raceleiders wisselden bocht na bocht, wat resulteerde in maar liefst 403 positiewissels tijdens de race.

Cassidy kwam voor het eerst aan de leiding in ronde 3, terwijl da Costa vanaf P8 door het peloton klauterde om de druk op de Envision Racing-coureur op te voeren tot aan de vlag, maar Cassidy hield stand voor zijn derde overwinning van seizoen 9.

Jake Dennis leidt bij de start

Jake Dennis startte op poleposition en leidde de openingsfase, maar kon zijn aanval aan het eind van de race niet zo precies timen als Cassidy, hoewel hij da Costa in de laatste ronde wist te passeren om de Portugees naar de derde plaats te verdringen.

Pascal Wehrlein begon als kampioenschapsleider aan de race, maar kwam pas als negende over de finish. Net binnen de punten, maar niet genoeg om te verhinderen dat hij terugzakt naar de derde plek met nu 136 punten op z’n naam. Dennis en Cassidy staan op respectievelijk 154 en 153 punten.

Nick Cassidy, Envision Racing, Jaguar I-TYPE 6

Mitch Evans herstelde zich van de twintigste plaats op de grid naar de vierde plaats en zorgt ervoor dat hij in de titelstrijd blijft op 122 punten met nog vier races te gaan in seizoen 9.

Stoffel Vandoorne startte achteraan en wist een hoop plekken goed te maken, maar de top 10 bereiken lukte niet. Onze landgenoot bleef steken op P12, net achter DS Penske teamgenoot Jean-Eric Vergne.

Foto’s: © Formula E Press

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws