Paul Lietaer wint met halve seconde voorsprong de TBR Rally!

De toeschouwers kregen zondag in Oekene een meer dan boeiend kijkstuk voorgeschoteld door Paul Lietaer, Jelle Segers en Pieter-Jan Maeyaert, die pas naar het einde toe iets moest afhaken.
Het was wel groot favoriet Steve Bécaert die de beste start nam, en twee besttijden op rij op zijn naam zette. Maar op de derde klassementsproef stak de pechduivel weer de kop op bij de Poperingnaar en hij moest zijn Ford Fiesta R5 aan de kant plaatsen met een kapotte cardan. Intussen waren we ook al Brecht Hoorne, met de BMW toch kanshebber voor een dichte ereplaats, verloren door een zware sortie, en Jeroen Vanhoutte kreeg de Mitsubishi EvoX zelfs niet uit het startpark gereden door een kapotte versnellingsbak. Later verdween ook nog Patrick Snijers uit het wedstrijdbeeld, toen hij de Stock-Depot Ford Fiesta naast de weg neerplante na een technisch probleem.

Jelle Segers

Na de opgave van Bécaert begon het duel voor de eerste plaats tussen de drie eerstgenoemden. Lietaer (Opel Ascona 400) en Segers (Skoda Fabia R5) wisselden elkaar voortdurend af op de eerste plaats, en lieten elkaar maximum 2 seconden gaan. Om daarna dan meteen weer het gat dicht te rijden. Maeyaert (BMW M3), voor de gelegenheid bijgestaan door partner Jocelyne Deprez, bleef op een handvol seconden volgen.

De spanning bleef duren tot de laatste snelheidsritten. Lietaer, gisteren nog tweede in de NED Historic Rally na wat pech in de laatste kilometers, begon met een scratch op KP7, en klokte 2,4 sec sneller af dan Segers. Die op zijn beurt 1/10 van een seconde sneller afklokte op de afsluitende klassementsproef dan de Polle, maar dat was niet voldoende. De Opel Ascona 400-rijder won het pleit met een halve seconde voor op Jelle Segers, waarvan het een jaar geleden was dat hij nog eens achter het rallystuur zat.

Pieter-Jan Maeyaert

Pieter-Jan Maeyaert finishte op het laagste podiumschavotje, terwijl plaatsen 4 en 5 weggelegd waren voor Chris Debyser (Porsche GT3) en Stefaan Prinzie (Alpine A110).

Stefaan Tjoens had aan een zesde eindplaats genoeg om zijn Mitsubishi Evo X helemaal bovenaan de divisie 1-2 te plaatsen. De top-10 werd verder rondgemaakt door Vincent Verstraete (Ford Fiesta Rally3), Brecht Lievens (BMW M3 E30), Steve Brown (BMW) en de aangenaam verrassende Stijn Naert (Renault Clio Rally5).

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws